Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών - Eurobank Private Banking"

Η Διεύθυνση Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών – Eurobank Private Banking» βράβευσε τη Δευτέρα (18/04/05) έξι νέους δημιουργούς αριστούχους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).
Η Διεύθυνση Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών – Eurobank Private Banking» βράβευσε τη Δευτέρα (18/04/05) έξι νέους δημιουργούς αριστούχους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, στους χώρους του οποίου διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Private Banking έκθεση για το ευρύ κοινό με τα έργα των βραβευμένων καλλιτεχνών.
Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος, τόνισε: «Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή πιστεύουμε πως μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί ένας ζωντανός θεσμός, που διαχρονικά και με συνέπεια θα στηρίζει και θα προάγει τη σύγχρονη ελληνική Τέχνη και θα φέρνει νέους πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, κοντά στην ελληνική κοινωνία. Η συνεργασία του Private Banking με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στο πλαίσιο της χορηγικής πολιτικής μας στο χώρο του Πολιτισμού.
Για μας στη Eurobank, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς αφορά σε νέους ανθρώπους με όραμα, ταλέντο και δημιουργική δύναμη, έτοιμους να αναλάβουν προκλήσεις και να διακριθούν.
Σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους εξάλλου και σε διαφορετικούς χώρους δραστηριότητας, απευθυνόμαστε μέσα από όλες τις χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου μας, που είναι εστιασμένες στο χώρο της Παιδείας, του Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι χώροι αυτοί, εξ ορισμού περικλείουν ό,τι πιο ελπιδοφόρο και πρωτοποριακό διαθέτει μια σύγχρονη κοινωνία. Ακριβώς γι’ αυτό, η προσπάθεια των νέων ανθρώπων, καλλιτεχνών, μαθητών ή αθλητών, αποτελεί για εμάς στη Eurobank πηγή έμπνευσης και κίνητρο να αναζητούμε τρόπους ανάδειξης της προσπάθειάς τους και επιβράβευσης της επιτυχίας τους» επεσήμανε ο κ. Νανόπουλος.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νικόλαος Καραμούζης στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σύνδεσης της Διεύθυνσης Private Banking της Eurobank με την εικαστική τέχνη και όπως τόνισε: «Στόχος του Προγράμματος αυτού είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός ωφέλιμου θεσμού που θα στηρίζει και θα προάγει τη σύγχρονη ελληνική εικαστική τέχνη. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας να έχει μια σταθερά ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, συνεισφέροντας δημιουργικά στην κοινωνία, μέσα στην οποία δραστηριοποιείται. Με την επιβράβευση κάθε χρόνο νέων Ελλήνων δημιουργών που διακρίθηκαν και αρίστευσαν στις σπουδές τους, υποστηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια και το έργο τους συμβάλοντας έτσι και στην ευρύτερη προβολή της σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό.
Το πρόγραμμα χορηγιών για την Τέχνη, περιλαμβάνει επίσης τη συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ευρύτερη δυνατή προβολή της ελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής. Η Διεύθυνση Private Banking θα στηρίζει ετησίως για τρία συνεχή έτη με χορηγία της μια μεγάλη αναδρομική έκθεση καταξιωμένων Ελληνών δημιουργών. Ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη έκθεση αφιερωμένη στον Αλέκο Φασιανό, τον δε Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη αφιερωμένη στον Γιώργο Ιακωβίδη» επεσήμανε ο κ. Καραμούζης.
Ο πρύτανης της ΑΣΚΤ κ. Χρόνης Μπότσογλου εξήρε την πρωτοβουλία της Eurobank για τη βράβευση των αριστούχων αποφοίτων εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχει συνέχεια και θα αποτελέσει ένα χρήσιμο θεσμό. «Οι χορηγίες που προσφέρει η Eurobank στους αριστούχους αποφοίτους ως επιβράβευση της επίδοσή τους, είναι μια σημαντική κοινωνική προσφορά και συγχρόνως συνιστούν μια ουσιαστική ενίσχυση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας.  Δίνουν στους νέους καλλιτέχνες μια σημαντική ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον ανοιχτό χώρο της τέχνης», κατέληξε.
Σύντομη αναφορά στο έργο των έξι νέων καλλιτεχνών έκανε η Ιστορικός Τέχνης Δρ. Νέλλη Μισιρλή η οποία επιμελήθηκε και την έκθεση, τονίζοντας ότι «η έκθεση των αριστούχων αποφοίτων είναι ένα μικρό δείγμα των αντιλήψεων και των εκφραστικών τρόπων που καταγράφονται στη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η τέχνη δεν έχει πια σύνορα.  Η ελπίδα είναι να μπορέσουν αυτοί οι νέοι δημιουργοί να εκπροσωπήσουν τον τόπο τους και στο διεθνές γίγνεσθαι. Η αμέριστη υποστήριξη όλων μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η Eurobank με τη χειρονομία αυτή θέλει να βοηθήσει, ώστε να γίνει ο στόχος πραγματικότητα», κατέληξε.
Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Λάτση κ. Ευάγγελο Χρόνη και το Γενικό Διευθυντή της Eurobank και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Private Banking της Eurobank κ. Ευθύμιο Μπουλούτα.
Οι έξι βραβευθέντες αριστούχοι είναι:
Λήδα Διονυσία Αλεξοπούλου, Ανδρέας Μητρόπουλος, Αντώνης Ντόνεφ, Ανάργυρος Πασχάλης, Ευαγγελία Λήδα Τεντόμα και Νικολέτα Θεοδώρα Τσαβάκη.
Μέσω του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών – Eurobank Private Banking» η Διεύθυνση Private Banking θα επιβραβεύει κάθε χρόνο τους τρεις αποφοίτους του Πτυχιακού Προγράμματος της ΑΣΚΤ που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία με χρηματικό έπαθλο €10.000 για τον καθένα. Παράλληλα η Τράπεζα θα διοργανώνει σε ετήσια βάση έκθεση στην οποία οι νέοι καλλιτέχνες θα εκθέτουν τα έργα τους και θα έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό.
Η Διεύθυνση Private Banking της Eurobank έχει ως αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας στους ιδιώτες πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Η Διεύθυνση Private Banking της Eurobank έχει ηγετική παρουσία στην ελληνική αγορά και διαχειρίζεται περίπου €5 δισ με 5.000 πελάτες. Για την ποιότητα των υπηρεσιών το διεθνούς φήμης περιοδικό Euromoney επέλεξε την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ως την καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα στον τομέα του Private Banking το 2004.
Περιγραφή Στιγμιότηπου της εκδήλωσης: Στελέχη της Διοίκησης της EFG Eurobank Ergasias και επίσημοι, με τους Αριστούχους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. 
Διακρίνονται, από αριστερά προς τα δεξιά (1η σειρά):
Θύμιος Μπουλούτας-Γενικός Διευθυντής επικεφαλής του Private Banking,
Bαγγέλης Χρόνης-Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Λάτση, Λορέττα Τσαβάκη, Ευαγγελία Τεντόμα, Δρ. Νέλη Μισιρλή-Επιμελήτρια της Εκθεσης, Χρόνης Μπότσογλου-Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Λήδα Αλεξοπούλου, Αντώνης Ντόνεφ, Γεώργιος Καλός-Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
Διακρίνονται, από αριστερά προς τα δεξιά (2η σειρά):
Νικόλαος Νανόπουλος-Διευθύνων Σύμβουλος EFG Eurobank Ergasias, Ανάργυρος Πασχάλης, Ανδρέας Μητρόπουλος, Νίκος Καραμούζης-Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος EFG Eurobank Ergasias