Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου του Ομίλου της EFG Eurobank Ergasias αναλαμβάνει από σήμερα την 1η Φεβρουαρίου 2005 ο καθηγητής κ. Γκίκας Α. Χαρδούβελης

Τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου του Ομίλου της EFG Eurobank Ergasias αναλαμβάνει από σήμερα ο καθηγητής κ. Γκίκας Α. Χαρδούβελης, με ευθύνη στους Τομείς των Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικών Αναλύσεων, Εκτιμήσεων και Μελετών.
Τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου του Ομίλου της EFG Eurobank Ergasias αναλαμβάνει από σήμερα ο καθηγητής  κ. Γκίκας Α. Χαρδούβελης, με ευθύνη στους Τομείς των Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικών Αναλύσεων, Εκτιμήσεων και Μελετών.
          
O κ. Χαρδούβελης είναι από το 1993 Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Στο παρελθόν ο κ. Χαρδούβελης διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κ. Σημίτη (5/2000-3/2004) και έχει εκτεταμένη εμπειρία στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα και τις αγορές ως chief economist στην Εθνική Τράπεζα (1/1996-4/2000).  Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών ως μέλος του ΔΣ  (1997-2000).  Υπήρξε, επίσης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στις επιτροπές Οικονομικής & Νομισματικής Ανάλυσης και Νομισματικής Ενοποίησης (1996-2000) της  Ένωσης Ευρωπαϊκών Τραπεζών καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000).  Επίσης έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες: Επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993) και διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε και αναπληρωτής του Διοικητή  στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (τότε ΕΜΙ). 
Το ευρύτερο επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στους τομείς της Χρηματοοικονομικής και Μακροοικονομικής, με ιδιαίτερη έμφαση στη νομισματική πολιτική και τις αγορές χρήματος & κεφαλαίου. Έχει δημοσιεύσεις σε πλειάδα  διεθνών επιστημονικών περιοδικών αναγνωρισμένου κύρους. Στο παρελθόν (1989-1995) οι αναφορές στο έργο του τον ανέδειξαν στο Hall of Fame των 50 κορυφαίων στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας. Επίσης, οι εργασίες του στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας (margin requirements) συνέδραμαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις Η.Π.Α.
Ο κ. Χαρδούβελης είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley (1983) και Διπλωμάτων Master of Science  και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (1978) από το πανεπιστήμιο Harvard της Μασσαχουσέττης. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης (1983-1989) καθώς και Αναπληρωτής και Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης Η.Π.Α. (1989-1994).