Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

10 Χρόνια μιας Επιτυχημένης Χορηγίας: Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ανανεώνει τη Χορηγία της στην Καμεράτα ως το 2006

Μια μικρή γιορτή έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής με παρόντες πολλούς εκπροσώπους του οικονομικού, του καλλιτεχνικού αλλά και του δημοσιογραφικού χώρου.
Μια μικρή γιορτή έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής με παρόντες πολλούς εκπροσώπους του οικονομικού, του καλλιτεχνικού αλλά και του δημοσιογραφικού χώρου. Παρόντες, φυσικά, ο επίτιμος Πρόεδρος της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Sir Neville Marriner, ο μόνιμος μαέστρος της, Αλέξανδρος Μυράτ, οι μουσικοί που την αποτελούν,  και  πολλοί εκπρόσωποι της   Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS που δια της Αντιπροέδρου της, Μαριάννας Λάτση, ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια τη χορηγία της προς την Καμεράτα, ενώπιον του Προέδρου του Μουσικού & Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος, Χρήστου Δ. Λαμπράκη, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο έργο που επιτελεί η ορχήστρα και την επιθυμία της να ενισχύει την υλοποίηση δυναμικών προγραμμάτων στο χώρο του πολιτισμού.
Η έννοια του θεσμού της χορηγίας είναι στενά συνδεδεμένη με τις αξίες, την ποιότητα, το κύρος, τη διαχρονικότητα και την ευρεία αποδοχή. Αυτός είναι ο λόγος που από την αρχαιότητα ως σήμερα οι χορηγοί έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη των Επιστημών, του Πολιτισμού και των Τεχνών.
Οταν το 1994 η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias αποφάσισε να στηρίξει με τη χορηγία της την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, μια ορχήστρα μόλις τριών ετών που είχε, όμως, προλάβει να δώσει σημαντικά δείγματα γραφής, το έκανε με την πεποίθηση ότι το μουσικό αυτό σχήμα θα ανταποκρινόταν στους στόχους του που ήταν η  διάδοση και η προβολή της μουσικής και της μουσικής παιδείας.
10 χρόνια μετά η απόφαση αυτή της  EFG Eurobank έχει δικαιωθεί απολύτως. Η Καμεράτα με το δυναμισμό και την τόλμη μιας νεανικής ορχήστρας κι έχοντας πολύτιμο συμπαραστάτη την Eurobank  κατόρθωσε να διαγράψει έναν λαμπρό κύκλο ζωής με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με εμφανίσεις  στα μεγάλα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, με συμμετοχή σε μεγάλες παραγωγές, με πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο και  δραστηριότητα στην ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία κατόρθωσε να αποσπάσει όχι μόνο την εύνοια της κριτικής αλλά κυρίως την αποδοχή της από το μεγάλο κοινό.
Η απόφαση της EFG Eurobank  να ανανεώσει την χορηγία της προς την ορχήστρα ως το 2006  αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τράπεζας προκειμένου να στηρίξει την περαιτέρω πορεία μιας ορχήστρας που στόχο έχει την καλλιέργεια της αγάπης για τη μουσική σε όσο το δυνατόν ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας αλλά και την προώθηση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Περιβάλλοντας με εμπιστοσύνη το εντυπωσιακό έργο της, της προσφέρει τη δυνατότητα να το επεκτείνει και να το εμπλουτίσει με νέες δραστηριότητες, και να το οδηγήσει από τις κλασικές αναφορές σε πεδία περισσότερα πειραματικά και εξωσυμβατικά.   Οι παρουσίες του Sir Neville Marriner, του Αλέξανδρου Μυράτ αλλά και του Κρίστοφερ Γουώρρεν-Γκρην αποτελούν εγγύηση ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί με ήθος, συνέπεια και σοβαρότητα.