Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», Εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Μαγνησίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Μαγνησίας στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ».
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Μαγνησίας στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ». Η τελετή αυτή είναι η 30η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  σε  κατά τόπους νομούς σε όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο παραβρέθηκαν: o Αιδεσιμότατος Πατέρας Απόστολος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιου, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας κ. Σοφοκλής Μήτρου, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Αριστοτέλης Δουλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Δημήτριος Παταβάλης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και καθηγητές των Λυκείων του Νομού καθώς και άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Πατέρας Απόστολος, ο οποίος ανέφερε: «Βρίσκομαι κοντά σας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές του και να συγχαρώ την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της, καθώς και τα νέα παιδιά μας που πρώτευσαν».
Ακολούθησε χαιρετισμός του Πρόεδρου Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας κ. Σοφοκλή Μήτρου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εκπροσωπώντας το Νομάρχη Μαγνησίας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχω την ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ σε μια εκδήλωση από αυτές που σπανίζουν στην εποχή μας. Εκδήλωση επιβεβαίωσης, βράβευσης και δικαίωσης κόπων. Θέλω να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά τη μεγάλη επιτυχία των μαθητών που οφείλεται πραγματικά στους κόπους τους, καθώς και τους γονείς για τις θυσίες, τις αγωνίες και τη συμπαράσταση στα παιδιά τους. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ την Τράπεζα που για δεύτερη χρονιά εφαρμόζει το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» και ευχόμαστε να συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες και στο μέλλον γιατί όταν βοηθάς τη νεολαία, βοηθάς το μέλλον και την ελπίδα. Σας συγχαίρω όλους!»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Αριστοτέλης Δουλόπουλος λέγοντας τα εξής: «Εκ μέρους του Δημάρχου Βόλου σας μεταφέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμού του για τη σημερινή εκδήλωση που είναι πραγματικά ξεχωριστή. Είναι μια μέρα που πραγματικά δικαιώνονται τα ξενύχτια, το διάβασμα όλων των μαθητών αλλά και των γονιών που συμπαραστέκονται στα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Θέλω να συγχαρώ την Τράπεζα Eurobank, ελπίζοντας να βρει μιμητές, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν  κίνητρο ηθικό και όχι μόνο για να προχωρήσουν στο μέλλον».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Δημήτριος Παταβάλης λέγοντας τα εξής: «Όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση που αφορά τον μαθητικό κόσμο και που έχει ως κίνητρο τους μαθητές, οι οποίοι μέσω της επίπονης διαδικασίας των Πανελληνίων εξετάσεων κατάφεραν και αναδείχτηκαν όχι μόνο νικητές, αλλά και οι άριστοι των νικητών! Αυτή τους την επιτυχία αναγνωρίζει και βραβεύει σήμερα η Τράπεζα Efg Eurobank Ergasias φανερώνοντας όμως ταυτόχρονα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της για τους μαθητές και την εκπαίδευση γενικότερα. Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε να συνεχίσει αυτή την ευγενική προσπάθεια. Στους μαθητές ευχόμαστε κάθε επιτυχία τόσο στην φοιτητική τους διαδρομή, όσο και στην αυριανή τους σταδιοδρομία».
Χαιρετισμό απέστειλε επίσης και η Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όσους διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν και τους εύχομαι ολόψυχα να συνεχίζουν να αγωνίζονται και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο στη ζωή τους».
Κατόπιν ακολούθησε η ομιλία του κυρίου Κυριάκου Κυριακόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Δικτύου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.  Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το Νομό Μαγνησίας έλαβαν οι εξής:
 1. Αναστασία Κόκκαλη από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 2. Κωνσταντίνος Κρίτσαλος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Γλώσσας
 3. Ουρανία Λαντζούνη από το Ενιαίο Λύκειο Σκοπέλου
 4. Ελπίδα Μαστρογιάννη από το Ενιαίο Λύκειο Αγριάς
 5. Αγγελική Ξυπολιά από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 6. Μαρία Παππά από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 7. Αγγελική Δαπόντα από το Ενιαίο Λύκειο Αργαλαστής
 8. Ερουλία Διολέτα από το Ενιαίο Λύκειο Σκιάθου
 9. Ηλίας Κατσαρός από το Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο Βόλου
 10. Γεώργιος Μήτας από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 11. Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου από το 8ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 12. Νικόλαος Αργυρίου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αλοννήσου
 13. Αικατερίνη Καρακάνα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Νέας Ιωνίας
 14. Ευαγγελία Μποζαρλή από το Ενιαίο Λύκειο Βελεστίνου
 15. Σταύρος Σαμαράς από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Νέας Ιωνίας
 16. Ευάγγελος Αλαμανιώτης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Πτελεού
 17. Ευγενία Μάρου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Σούρπης
 18. Δήμητρα Παπαχρήστου από το Ενιαίο Λύκειο Αλμυρού
 19. Ελευθέριος Βουμβουράκης από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 20. Κυριάκος Δαρόπουλος από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 21. Βασιλική Θανοπούλου από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 22. Ιωάννα Καταπίδη από το Ενιαίο Λύκειο Τσαγκαράδας
 23. Αικατερίνη – Ευαγγελία Μπουκή από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Βόλου
 24. Όλγα – Μαρία Ντίτορα από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
 25. Αλεξάνδρα Πάρσα από το Ενιαίο Λύκειο Καναλίων

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 72 53 530, κα Σταυρούλα Χαρβάτη