Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», Εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Βοιωτίας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Βοιωτίας και Φωκίδας στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Βοιωτίας και Φωκίδας στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά. Η τελετή αυτή είναι η 28.η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.

Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά παραβρέθηκαν: ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδειάς ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Δοσίθεος Καστόρης, ο Βουλευτής Ν. Βοιωτίας κ. Βασίλειος Τόλιας, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Αριστείδης Ρούσσαρης, ο Αντινομάρχης Φωκίδος κ. Γεώργιος Κατσαρέλης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κα Αντιγόνη Γεωργιάδου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσώκος, ο Διοικητής Ασφαλείας κ. Δημήτριος Ραμιώτης, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι καθώς επίσης Διευθυντές και καθηγητές Σχολείων των Νομών.

Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδειάς Αρχιμανδρίτης Πατέρας Δοσίθεος Καστόρης οποίος ανέφερε : «Έχω την τιμή και την χαρά να εκπροσωπώ απόψε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο του οποίου και μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες προς τα παιδιά μας που κουράστηκαν, αγωνίστηκαν και αρίστευσαν. Να είναι πάντοτε δυνατά και να αριστεύουν στη ζωή τους. Συγχαρητήρια αξίζουν και στη διοίκηση της Eurobank για την πρωτοβουλία αυτή. Η βράβευση των αριστούχων τιμά όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά αλλά και τους αρμόδιους της Τράπεζας για την ιδέα τους».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Βουλευτή Νομού Βοιωτίας κ. Βασίλειου Τόλια ο οποίος ανέφερε: «Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία μιας ιδιωτικής Τράπεζας να βραβεύσει αριστούχους μαθητές. Αυτό που επιθυμούν οι γονείς και οι μαθητές είναι αυτή η επιβράβευση να έχει χρονική διάρκεια και μέλλον. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για ένα αριστούχο μαθητή από αυτή, δηλαδή να ξεκινάει αισιόδοξα την πορεία του και να βλέπει αισιόδοξα το μέλλον. Συγχαίρω τους αριστούχους μαθητές καθώς και την Τράπεζα Eurobank και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

Aκολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Αριστείδη Ρούσσαρη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της. Στα νέα παιδιά θέλω να πω ότι σήμερα σας βραβεύει ένας φορέας του ιδιωτικού τομέα, διότι πανάξια αποδείξατε ότι αποτελείτε τον αφρό της τοπικής κοινωνίας. Στη συνέχεια της ζωής σας βέβαια χρειάζεται συνεχής αγώνας. Συγχαρητήρια σε όλους σας και καλή συνέχεια».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντινομάρχης Φωκίδος κ. Γεώργιος Κατσαρέλης ο οποίος ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά παρευρίσκομαι σε αυτή την πραγματικά όμορφη εκδήλωση της Τράπεζας Eurobank που επιβραβεύει τον μόχθο, την προσπάθεια, την κούραση, την θέληση για ένα καλύτερο και αισιόδοξο ξεκίνημα των παιδιών. Εκ μέρους του Νομάρχη Φωκίδος κ. Δημήτρη Ανδρίτσου συγχαίρουμε τους αριστούχους καθώς και τους γονείς οι οποίοι μόχθησαν και κουράστηκαν μαζί με τα παιδιά. Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στην Τράπεζα Eurobank για αυτή την ευγενική χορηγία της».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κα Αντιγόνη Γεωργιάδου, λέγοντας τα εξής: «Η σημερινή εκδήλωση για τους μαθητές είναι το επιστέγασμα μιας πολύ δύσκολης πορείας. Θέλω να πιστεύω ότι οι αριστούχοι μας θα έχουν μια λαμπρή πορεία και η σχέση τους με την επιτυχία θα είναι διαρκής. Συγχαίρω επίσης την Τράπεζα για την πολύ ευγενική χειρονομία της που έρχεται να βοηθήσει αυτά τα παιδιά στο ξεκίνημα τους».

Κατόπιν ακολούθησε η ομιλία του Περιφερειακού Διευθυντή Δικτύου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias κ. Κυριάκου Κυριακόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».  Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».

Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους Νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας έλαβαν οι εξής:

 1. Ανέστη Γούλα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αγ. Γεωργίου
 2. Μαρίνα Πέτρου από το Ενιαίο Λύκειο ¶σπρων Σπιτιών
 3. Αικατερίνη Κάραλη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κυριακίου
 4. Δημήτριο Μαυρεπή από το Ενιαίο Λύκειο Αράχωβας
 5. Χρήστο Γαταδέλο από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αντίκυρας
 6. Παναγιώτα Στάμου από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Λιβαδειάς
 7. Αθηνά Σφοντούρη από το Ενιαίο Λύκειο Διστόμου
 8. Γεώργιο Τσιμπρή από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Λιβαδειάς
 9. Ευφροσύνη Τσιώλη από το Ενιαίο Λύκειο Αλίαρτου
 10. Μαρία Βαρθαλάμη από το Ενιαίο Λύκειο Θεσπιέων
 11. Ευγενία Βούλγαρη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Θήβας
 12. Σίμων-Ελευθέριο Γιαννάκο από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Θήβας
 13. Εΐρήνη Μαυροπούλου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Θήβας
 14. Χριστίνα Μιχαηλίδου από το Ενιαίο Λύκειο Σχηματαρίου
 15. Βασιλική Παπαλουκά από το Ενιαίο Λύκειο Βαγιών
 16. Χρήστος Τσιρώνη από το Ενιαίο Λύκειο Οινόφυτων
 17. Βασιλική Βλάχου από το Ενιαίο Λύκειο ¶μφισσας
 18. Δημήτριο Κελαϊδόνη από το Ενιαίο Λύκειο Λιδωρικίου
 19. Σοφία Κοντογεωργοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ερατεινής
 20. Ζωή Τσιλογιάννη από το Ενιαίο Λύκειο Ιτέας
 21. Αγγελική-Μαρία Χλιβίνου από το Ενιαίο Λύκειο Ορχομένου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 72 53 530, κα Σταυρούλα Χαρβάτη