Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», Εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Λαρίσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Λαρίσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Λαρίσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Η τελετή αυτή είναι η 27η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους Νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα παραβρέθηκαν: εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κα Ρένα Καραλαργιώτου και κ. Λυγούρας, ο Δήμαρχος Κραννώνος κ. Κων/νος Καρτσαφλέκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαρίσας κ. Αργύριος Χαδούλης, Διευθυντές και καθηγητές των Λυκείων του Νομού και άλλοι παράγοντες της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Ιωάννης Οικονόμου ο οποίος ανέφερε: «Εκ μέρους του Δημάρχου θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά για τη μεγάλη επιτυχία που είχαν στη σχολική χρονιά που πέρασε. Συγχαρητήρια επίσης και στην Τράπεζα για την πρωτοβουλία  της να βραβεύσει και να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών. Τέτοιες προσπάθειες βοηθούν την παιδεία. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς για το δικό τους αγώνα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Νομαρχιακή Σύμβουλος Λάρισας  κα Ρένα Καραλαργιώτου λέγοντας τα εξής: «Εκπροσωπώντας το Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό, θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές που αρίστευσαν, αλλά και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως τοπική κοινωνία στην Τράπεζα Eurobank η οποία αναλαμβάνει τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες για την τοπική μας κοινωνία. Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση η οποία προωθεί την άμιλλα στους μαθητές και επιβραβεύει όλους αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική  διαδικασία, αλλά το κυριότερο είναι ότι αποτελεί και ένα σημάδι αξιοκρατίας».
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Λυγούρας μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει ότι η Τράπεζα, εκτός από τον καθορισμένο της ρόλο μπορεί να έχει και έναν διαφορετικό ρόλο. Ο κοινωνικός ρόλος της Τράπεζας δεν εξαντλείται μόνο σ΄αυτό το οποίο θα λέγαμε κατάθεση και δανεισμός. Ολοκληρώνεται με μια παρουσία σε τομείς νευραλγικούς, ένα από αυτούς είναι και της παιδείας. Η πρωτοβουλία της Eurobank αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα και για άλλα θεσμικά όργανα να στηρίξουν τις προσπάθειες των παιδιών».
Στην ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αργύρης Χαδούλης, ανέφερε: «Συγχαρητήρια  στα παιδιά αλλά και στους γονείς για την επιτυχία τους. Είναι ευχάριστο που ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες προσπαθώντας να  δώσει κίνητρα στην εκπαίδευση. Είδα με πολύ χαρά ότι τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αθλητισμό η Eurobank τα έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα. Ο πολιτισμός και η παιδεία είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο. Αυτό επιβραβεύει σήμερα η Eurobank».
Χαιρετισμό απέστειλε και ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Γεώργιος Γαρουφαλιάς ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Καλή επιτυχία με την παράλληλη διαβεβαίωση της αμέριστής στήριξής μου σε κάθε θέμα που χρίζει Πολιτειακής και Κοινοβουλευτικής παρέμβασης».
Κατόπιν ακολούθησε η ομιλία του κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, Περιφερειακού Διευθυντή της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.  Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το Νομό Λαρίσης έλαβαν οι εξής:
 1. Θωμά Ευαγγέλου από το Ενιαίο Λύκειο «Ντόλκου»
  Γεώργιο Ζορμπά από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου
 2. Σταυρούλα Καραμήτσιου από το Ενιαίο Λύκειο Αμπελώνα
 3. Δήμητρα Μάγκου από το Ενιαίο Λύκειο «Ράπτου»
 4. Ανδρομάχη Παλιούρα από το Ενιαίο Λύκειο Νίκαιας
 5. Βασιλική Τσέτσιλα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Μακρυχωρίου
 6. Βασιλεία Τσιαγγάλη από το Ενιαίο Λύκειο Αγίας
 7. Μαρία Αντωνίου από το Ενιαίο Λύκειο Συκουρίου
 8. Χρύσα Βαρνά από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 9. Μαρία Βρατσίστα από το Ενιαίο Λύκειο Πλατύκαμπου
 10. Σοφία-Μαρία Γεωργούλα από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 11. Ευθυμία Γούναρη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αρμενίου
 12. Κωνσταντίνα Δημητρίου από το 9ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 13. Ευγενία Καλογριδάκη από το 12ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 14. Ιωάννη Κατσουλάρη από το Ενιαίο Λύκειο Πυργετού
 15. Ναυσικά Κουκουβέλα από το Ενιαίο Λύκειο Γόννων
 16. Νικόλαο Λαζαρόπουλο από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 17. Ανθούλα Πανάγου από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 18. Χριστίνα Παπαβασιλείου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κοιλάδας
 19. Ναταλία Παπαστεργίου από το 11ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 20. Ελένη Σιμοπούλου από το 10ο  Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 21. Σπυρίδων Τζάνα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 22. Παναγιώτη Τζίκο από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 23. Παναγιώτη Καρακίτσο από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Φαρσάλων
 24. Παναγιώτα Λιάκου από το Ενιαίο Λύκειο «Καραβάνα»
 25. Ειρήνη Μάλλιου από το 8ο  Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 26. Ελένη Μπόκια από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Φαλάνης
 27. Νικόλαο Πάππα από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας
 28. Κωνσταντίνα Σόρκου από το 2ο  Ενιαίο Λύκειο Φαρσάλων
 29. Αγγελίνα Τόλια από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Λάρισας
 30. Βασιλική Φαρμάκη από το Ενιαίο Λύκειο Γιαννούλης
 31. Βικτώρια Γκούμα από το 2ο  Ενιαίο Λύκειο Ελασσόνας
 32. Βασίλειο Μέγα από το 1ο  Ενιαίο Λύκειο Ελασσόνας
 33. Αστέριο Πάσχο από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Δομένικου
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 72 53 530, κα Σταυρούλα Χαρβάτη