Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" 18/11/2004

Το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει τις χορηγίες που προφανέστατα είναι οι καλύτερες και αποτελεσματικότερες εάν αφορούν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου σε εκδήλωση που έγινε χθες Πέμπτη (18.11.2004) με πρωτοβουλία της EFG Eurobank Ergasias, όπου και βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αττικής με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στις Πανελλήνιες του Ιουνίου 2004.
Το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει τις χορηγίες που προφανέστατα είναι οι καλύτερες και αποτελεσματικότερες εάν αφορούν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου σε εκδήλωση που έγινε χθες Πέμπτη (18.11.2004) με πρωτοβουλία της EFG Eurobank Ergasias, όπου και βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αττικής με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στις Πανελλήνιες του Ιουνίου 2004.
Η υπουργός Παιδείας συνεχάρη την Eurobank για την πρωτοβουλία της αυτή, η οποία αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα που φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου, επισημαίνοντας οτι το Πρόγραμμα της Eurobank, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται έχει συγκεκριμένο στόχο, να επιβραβεύσει την άμιλλα μεταξύ των μαθητών.
Από την πλευρά της Τράπεζας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος, αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της Τράπεζας για την κοινωνική παρουσία του Ομίλου τονίζοντας οτι «σε μια εποχή που προβάλλουν απειλητικά αδιέξοδες αμφισβητήσεις, μηδενιστικές προσεγγίσεις και ευκαιριακές επιδιώξεις, έχουμε όλοι την ανάγκη της ενθάρρυνσης και της υποστήριξης κάθε προσπάθειας που θα διέπεται από διαχρονικές και πολύτιμες αξίες».
Η χθεσινή εκδήλωση της Αθήνας είναι η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για την Πρωτεύουσα, λόγω του μεγάλου αριθμού των Λυκείων και των βραβευομένων μαθητών. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2004 στην οποία θα βραβευθούν οι αριστούχοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων Δυτικής Αττικής και Πειραιά.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που έχει καθιερώσει από πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια μεγάλη πρωτοβουλία που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, σε όλη την Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση, που συντόνισε  η δημοσιογράφος κα Έλλη Στάη, τίμησαν με την παρουσία τους, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
Στο σύντομο χαιρετισμό της, η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττα Γιαννάκου, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία αυτή της Eurobank που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και η οποία έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: Να επιβραβεύσει τους αριστούχους μαθητές για τις επιδόσεις τους. Να πει «μπράβο» στα παιδιά που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μέσα από το θεσμό των χορηγιών, ένα θεσμό ιδιαίτερα αποτελεσματικό και μάλιστα όταν ενισχύει την Παιδεία και τον Πολιτισμό.
Το υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, τόνισε η κα Γιαννάκου, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού. «Το ανθρώπινο κεφάλαιο, αποτελεί το πιο σημαντικό, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι για τον τόπο μας, στο οποίο από κοινού πρέπει να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα. Το σύστημα της Παιδείας μας οφείλει να δώσει ίσες ευκαιρίες επίδοσης σε όλους τους νέους αλλά και να στηρίξει περισσότερο εκείνους που χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Η καθαρή επίδοση, σε μια διαγωνιστική διαδικασία είναι πάντα ένα μεγάλο στοίχημα και γι’ αυτό πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τη Eurobank που είχε την έμπνευση και την πρωτοβουλία», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νικόλαος Νανόπουλος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της Eurobank για την κοινωνική παρουσία του ομίλου μέσω των χορηγικών προγραμμάτων για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας επεσήμανε ότι εξελίσσεται σε έναν ζωντανό και επιτυχημένο θεσμό, που θέλουμε να αποτελέσει μια στερεή, διαχρονική γέφυρα επικοινωνίας με την ευρύτερη κοινωνία και ιδιαίτερα με τους νέους. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, πιστεύουμε πως ένας ισχυρός οικονομικός οργανισμός όπως η Eurobank, χτίζει μια σταθερή, αμφίδρομη και δημιουργική σχέση με την κοινωνία επιστρέφοντας έτσι ένα μέρος του οικονομικού αποτελέσματος που επιτυγχάνει μέσα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της.
«Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια των νέων μας για μόρφωση και εκπαίδευση σαν την πιο ασφαλή διέξοδο για την προσωπική και την επαγγελματική τους εξέλιξη και παράλληλα να αναδείξουμε τη σημασία ορισμένων διαχρονικών αξιών, που θεωρούμε οτι πρέπει να βρίσκονται πίσω από κάθε ατομική αλλά και συλλογική προσπάθεια, για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία. Τέτοιες αξίες, είναι η αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα και τις λειτουργίες της κοινωνίας, η συνέπεια, η υγιής φιλοδοξία και η ευγενής άμιλλα, η αναζήτηση της πρόκλησης και η διεκδίκηση της επιτυχίας» τόνισε ο κ. Νανόπουλος.
Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύθηκαν 235 απόφοιτοι από ισάριθμα Λύκεια της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αττικής.
Από την πλευρά τους οι βραβευθέντες μαθητές και μέλη πλέον της ακαδημαϊκής κοινότητας, αναφέρθηκαν στην κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την προηγούμενη χρονιά για να επιτύχουν το στόχο τους, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή.
«¶ξιζαν οι θυσίες για την Ιατρική Σχολή», δήλωσε η Κωνσταντίνα Κωστάκη, τονίζοντας ιδιαίτερα την υποστήριξη της οικογενείας της σ’ αυτή την προσπάθεια.
«Η επιβράβευση με ικανοποιεί, όμως το ζητούμενο ήταν η εκπλήρωση του ονείρου μου η εισαγωγή μου στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, όμως η επίτευξη του στόχου ήταν πιο σημαντική» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουνάδης.
«Το πρόγραμμα και η συστηματική μελέτη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου μου που ήταν η εισαγωγή μου στη σχολή που είχα επιλέξει», ανέφερε η Κατερίνα Αντωνίου, φοιτήτρια πλέον στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου.