Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Χανίων και Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά. Η τελετή αυτή είναι η 21η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Χανίων κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Χανίων κ.κ. Ιωάννης Κλωνιδάκης, Ευτύχιος Κονταξάκης, Γιώργος Φραντζεσκάκης και η κα Σοφία Ελευθεριάδου-Παπαδάκη, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Αριστείδης Παπαδογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων κ.κ. Γρηγόρης Αναστασάκης και Μιχαήλ Ντάλλας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Παρέστη επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νικόλαος Βεστάκης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορωνού, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ευάγγελος Σπανουδάκης, καθώς και πληθώρα προσωπικοτήτων και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Νομάρχης Χανίων κ. Γιώργος  Κατσανεβάκης, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias για τη σημαντική της χορηγία στην παιδεία που στηρίζει την ανάπτυξη της κοινωνίας και ευχαρίστησε τους μαθητές που για μια ακόμη φορά δικαιώνουν την πρωτιά των Χανίων στα γράμματα.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Αριστείδης Παπαδογιάννης, ο οποίος, μεταφέροντας μήνυμα του Δημάρχου κ. Βιρβιδάκη, σημείωσε ότι η επιβράβευση είναι ένα ισχυρότατο κίνητρο για τους νέους για την απόκτηση περισσότερης γνώσης που θα αποτελέσει σπουδαίο όπλο στη ζωή τους. Συνεχάρη τη Eurobank ως μια δυναμική επιτυχημένη επιχείρηση που συνεισφέρει σημαντικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νικόλαος Βεστάκης συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία της που δίνει ένα ακόμα κίνητρο στους μαθητές και το ευχήθηκε να βρεθούν πολλοί ακόμα μιμητές που να επενδύουν στην Παιδεία.
Χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ευχόμενος η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank να εξελιχθεί σε θεσμό που στηρίζει την παιδεία και συνεχάρη τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς τους.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γεώργιος Ζήσης, βοηθός Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου έλαβαν οι εξής:
 1. Βρέντζος Μιχαήλ από το Ενιαίο Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου
 2. Γαλανάκης Βασίλειος από το Ενιαίο Λύκειο Αλικιανού Χανίων
 3. Γεωργιακάκη Σοφία από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων
 4. Γλυμιδάκης Γεώργιος από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων
 5. Ιερωνυμάκη Αλεξάνδρα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου
 6. Κακουράκης Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Βάμου Χανίων
 7. Κολτσάκη Ιωάννα από το Ενιαίο Λύκειο Σούδας Χανίων
 8. Κουλιέρης Γεώργιος-Αλέξανδρος από το Ενιαίο Λύκειο Παλαιόχωρας Χανίων
 9. Μαλανδράκη Βασιλική από το Ενιαίο Λύκειο Βουκολιών Χανίων
 10. Μαρκάκη Ευδοξία από το Ενιαίο Λύκειο Κισάμου Χανίων
 11. Παπαδάκη Νίκη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων
 12. Πετράκης Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Κολυμβαρίου Χανίων
 13. Ρεκάτσινας Θεόδωρος από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων
 14. Σιταρένιου Αλίκη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου
 15. Σπανουδάκης Γεώργιος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων
 16. Φωτεινάκης Μιχαήλ από το Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Π. Αν. Κρήτης, Ρέθυμνο
 17. Χαλκιαδάκη Μαρία από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Χανίων
 18. Χαριτάκη Μαρία από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου