Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στο Θεατρικό Σταθμό στο λιμάνι Ηρακλείου. Η τελετή αυτή είναι η 19η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank στους κατά τόπους νομούς.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στο Θεατρικό Σταθμό στο λιμάνι Ηρακλείου. Η τελετή αυτή είναι η 19η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Κωνσταντίνος Μπαντουβάς και Εμμανουήλ Στρατάκης και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακετάκης, ο Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Τσικνάκης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ηρακλείου κ.κ. Γεώργιος Βελεγράκης και Αλέξανδρος Ξωμεριτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Χριστοφακάκης, η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κα Μαρία Δημητρομανωλάκη, ο Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Νεκτάριος Καρύδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Μάρκος Καραναστάσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου κ.κ. Νικόλαος Γκίζης και Γρηγόριος Ροκαδάκης καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των νομών. Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γεώργιος Βασιλάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Τζωρμπατζάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Στυλιανός Νταλιαδάκης, ο προϊστάμενος του Α’ Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Ιατράκης, ο προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου κ. Γεώργιος Λαγουδάκης και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο υπεύθυνος του Μουσείου Μάχης Κρήτης κ. Ιωάννης Βαζαλαχάκης, καθώς και παράγοντες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Κρήτης.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias για την κοινωνική της δράση που συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας, ενώ προέτρεψε και άλλους ιδιωτικούς οργανισμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά της για ένα καλύτερο αύριο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να προσφέρουν πίσω στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται και το παράδειγμα της Eurobank πρέπει να ακολουθούν όλοι. Απευθυνόμενος στους μαθητές, τόνισε ότι ο αγώνας και η προσπάθεια πάντα επιβραβεύονται και ευχήθηκε η ευγενής άμιλλα να αποτελεί πάντα χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Στρατάκης επεσήμανε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα καθιστά τη Eurobank φορέα ανάπτυξης της χώρας, ιδίως μέσα σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον όπου η χώρα αναδεικνύεται με εργαλεία τη γνώση και τον πολιτισμό.
Στο κοινωνικό πρόσωπο της Eurobank αναφέρθηκε και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακετάκης, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον του οργανισμού για τον πολίτη, καθώς η ανάπτυξη της κοινωνίας περνά μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό.
Ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Τσικνάκης μετέφερε τα συγχαρητήρια του Νομάρχη κ. Σαρρή προς τους μαθητές και την τράπεζα και επεσήμανε την εθνική σημασία της πρωτοβουλίας αυτής της Eurobank, η οποία μέσα από την ανάδειξη των άριστων συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Μάρκος Καραναστάσης, μεταφέροντας και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου κ. Κουράκη στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους, τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία που ενισχύει την προσπάθεια των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης. Συνεχάρη τη Eurobank, η οποία δεν επενδύει μόνο σε οικονομικούς στόχους αλλά και στην παιδεία και τον πολιτισμό με μακροπρόθεσμα επιτυχή αποτελέσματα.
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Χριστοφακάκης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές που μέσα από τη βράβευσή τους δεν διακρίνονται μόνο για τη γνώση τους αλλά και την αρετή, ενώ επαίνεσε τους γονείς και τους δασκάλους, και σημείωσε ότι η Eurobank επενδύει πάντα στην κοινωνία και τον πολιτισμό.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Τζωρμπατζάκης, μεταφέροντας τις ευχές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σπανουδάκη, σημείωσε ότι με το πρόγραμμα της Eurobank στο πρόσωπο των αριστούχων επιβραβεύονται όλοι οι μαθητές για τους αγώνες τους αλλά και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι δάσκαλοι και οι αφανείς ήρωες, οι γονείς.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γεώργιος Ζήσης, βοηθός Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου έλαβαν οι εξής:
 1. Ανδριανάκη Χαρούλα από το Ενιαίο Λύκειο Μελεσών Ηρακλείου
 2. Ανδρονίδης Αναστάσιος από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 3. Αντωνογιαννάκης Αντώνιος από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 4. Βουζουνεράκη Κωνσταντίνα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ιεράπετρας
 5. Γαλανού Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Επισκοπής Ηρακλείου
 6. Δαλαΐνα Ιωάννα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ιεράπετρας
 7. Δουνδουλάκης Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Αρχανών Ηρακλείου
 8. Ιατράκης Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου
 9. Καβαλλάκη Αγγελική από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 10. Καζαμίας Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Αλικαρνασσού Ηρακλείου
 11. Καλεμάκη Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Μοιρών Ηρακλείου
 12. Καλέργη Φωτεινή από το Ενιαίο Λύκειο Αγ. Βαρβάρας Ηρακλείου
 13. Κεφαλογιάννη Θηρεσία από το 8ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 14. Κυπριωτάκη Αντωνία από το 11ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 15. Λυγερού Δήμητρα από το Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου
 16. Μαράκης Γεώργιος από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 17. Μαυρικάκης Νικόλαος από το Ενιαίο Λύκειο Αγ. Νικολάου
 18. Μηλάκη Καλλιόπη από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 19. Μπάτση Ειρήνη από το Ενιαίο Λύκειο «Το Παγκρήτιον» Ηρακλείου
 20. Παπαδακάκη Σοφία από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 21. Πατεράκη Νίκη από το Ενιαίο Λύκειο Μοχού Ηρακλείου
 22. Ροδανάκη Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Σητείας
 23. Σακκαδάκης Κωνσταντίνος από το Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου
 24. Στιβακτάκης Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Νεαπόλεως Λασιθίου
 25. Στιβακτάκης Ροδάμανθος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου
 26. Συμινή Μαρίνα από το Ενιαίο Λύκειο Γαζίου Ηρακλείου
 27. Τσικαλάκη Ζηνοβία από το Ενιαίο Λύκειο Γουβών Ηρακλείου
 28. Φαρσάρη Σοφία από το Ενιαίο Λύκειο Τζερμιάδων Λασιθίου
 29. Ψωμαδάκη Ευθυμία από το Ενιαίο Λύκειο Τυμπακίου Ηρακλείου

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου