Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Ανάληψη χορηγικών πρωτοβουλιών στο χώρο της Τέχνης με την Εθνική Πινακοθήκη και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank

Την ανάληψη χορηγικών πρωτοβουλιών στο χώρο της Τέχνης μέσα από ένα πρόγραμμα συνεργασίας με την Εθνική Πινακοθήκη και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη.
Την ανάληψη χορηγικών πρωτοβουλιών στο χώρο της Τέχνης μέσα από ένα πρόγραμμα συνεργασίας με την Εθνική Πινακοθήκη και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη.
Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας αφορά στην οικονομική υποστήριξη για τρία συνεχή έτη μιας μεγάλης Έκθεσης, που θα πραγματοποιείται κατ΄ έτος στους χώρους της Πινακοθήκης και θα έχει θεματολογία βασισμένη στην Ελληνική Τέχνη. Στο πλαίσιο αυτό και για τη φετινή χρονιά εγκαινιάζεται στις 24 Νοεμβρίου μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέκου Φασιανού.
Ο δεύτερος άξονας αφορά στη συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Διεύθυνση Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias θα επιβραβεύει με χρηματικό έπαθλο κάθε χρόνο τους τρεις αποφοίτους του Πτυχιακού Προγράμματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία. Επιπλέον η Τράπεζα θα διοργανώνει σε ετήσια βάση ειδική εκδήλωση στην οποία οι βραβευμένοι θα εκθέτουν τα έργα τους, με στόχο την υποστήριξη της νέας γενιάς των Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί ένας θεσμός, που θα στηρίζει και θα προάγει την Ελληνική Τέχνη και δημιουργία.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias κ. Νικόλαος Νανόπουλος, ενώ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Καραμούζης αναφέρθηκε στις νέες αυτές πρωτοβουλίες της Τράπεζας και τόνισε πως εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας να έχει μια σταθερά ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, συνεισφέροντας δημιουργικά στην κοινωνία, μέσα στην οποία δραστηριοποιείται. Όπως είπε: «Αυτή είναι η φιλοσοφία, με βάση την οποία η Τράπεζα και οι ιδρυτές της, η οικογένεια Λάτση, δημιούργησαν μια παράδοση κοινωνικής προσφοράς μέσα από ένα πολύπλευρό πρόγραμμα χορηγιών. Οι χορηγίες αυτές εστιάζονται σε τρεις ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η Παιδεία, ο Αθλητισμός, και ο Πολιτισμός».
Οι νέες πρωτοβουλίες υποστηρίζονται από το Private Banking της Eurobank το οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση σχέσεων με πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που έχουν εξειδικευμένες ανάγκες και επενδυτικές απαιτήσεις.  Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, η Τράπεζα, με μια αμιγώς πελατοκεντρική φιλοσοφία, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην εξυπηρέτηση του πελάτη, παρέχοντάς του ένα τεράστιο εύρος και μια πληρότητα προϊόντων και υπηρεσιών και θέτοντας πάντα ως ακρογωνιαίο λίθο σε όλα της τα βήματα, την ποιότητα σε ό,τι κάνει.  Η στρατηγική αυτή συνέβαλε στην ανάδειξη της Διεύθυνσης του Private Banking της Eurobank σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην ελληνική αγορά, μια αγορά που εκτιμάται ότι αφορά στο σύνολό της περίπου 35.000 οικογένειες με σημαντική οικονομική επιφάνεια.
Στο νέο χορηγικό πρόγραμμα και την συνεργασία με την Eurobank αναφέρθηκε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης καθηγήτρια κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία τόνισε πως είναι και επιτυχημένη και ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή της Ελληνικής Τέχνης. Τόνισε επίσης πως για την Εθνική Πινακοθήκη είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στο πλαίσιο του νέου αυτού προγράμματος δεν επιβάλλεται η επιλογή του καλλιτέχνη αλλά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συναπόφασης. Η αρχή του προγράμματος γίνεται με την μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέκου Φασιανού και όπως ανακοίνωσε η κα Λαμπράκη – Πλάκα θα ακολουθήσει αναδρομική έκθεση του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά στην Γλυπτοθήκη.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2004, με την υποστήριξη της Eurobank διοργανώθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, με μεγάλη επιτυχία, Έκθεση με θέμα «Το Φως του Απόλλωνα: Ιταλική Αναγέννηση και Ελλάδα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Χρόνης Μπότσογλου ο οποίος επισήμανε πως η νέα αυτή πρωτοβουλία της Eurobank που εστιάζεται στην υποστήριξη και ανάδειξη νέων καλλιτεχνών αποτελεί μια ιδιαίτερα ευτυχή στιγμή για την ΑΣΚΤ και τους Έλληνες καλλιτέχνες. Όπως είπε, αυτό που έχει μεγάλη σημασία δεν είναι τόσο το έπαθλο όσο η υποστήριξη της δημιουργίας των νέων καλλιτεχνών και η δυνατότητα παρουσίασης του έργου τους στο κοινό. «Γνωρίζουμε την τέχνη άλλων χωρών επειδή το έργο τους έχει υποστηριχθεί μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες, κάτι που τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε και στη χώρα μας».
Την εκδήλωση, όπου παρέστη και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Βύρων Μπαλλής, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλέκος Φασιανός και ο κ. Ευάγγελος Χρόνης, Γενικός Διευθυντής του  Ιδρύματος Λάτση. Επίσης παρέστη ο κ. Χρόνης Δελληβοριάς, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της ΑΣΚΤ.