Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, στο ξενοδοχείο «Pantelidis», στην Πτολεμαΐδα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, στο ξενοδοχείο «Pantelidis», στην Πτολεμαΐδα. Η τελετή αυτή είναι η 17η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Στρατάκης, ο  Αντινομάρχης Γρεβενών κ. Δημήτριος Μαρκόπουλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Κοζάνης κ.κ. Ευστάθιος Τσανακτσίδης, Δημήτριος Ζαραφίδης, Αλέξανδρος Καμβιλιώτης, Ελευθέριος Λεσγίδης και η κα Αναστασία Μπούρτσου, ο Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας κ. Σωκράτης Ίτσκος, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Θωμάς Τζήγας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας κ. Νικόλαος Κουσίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πτολεμαΐδας κ.κ. Αναστάσιος Δημάκης, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, Ιωάννης Τσαρούχης και Απόστολος Χατζόπουλος, καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των νομών. Παρέστη επίσης ο πάτερ Δημήτριος Χαρισίου εκ μέρους του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, ενώ από την πλευρά της εκπαίδευσης παρευρέθησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αναστάσιος Βάρδας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Αντώνιος Σίπκας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Δημήτριος Γκάνης, ο προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Νικόλαος Σκορδάς, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Φώτιος Τριανταφυλλίδης, ο προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Χρήστος Χαριζόπουλος, ο  προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Ελευθεριάδης, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο πάτερ Δημήτριος Χαρισίου, μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, και συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias για τη σημαντική της πρωτοβουλία, τους αριστούχους καθώς και τους αφανείς ήρωες, τους γονείς τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας κ. Σωκράτης Ίτσκος, σημειώνοντας ότι με την πρωτοβουλία αυτή της Eurobank ενθαρρύνονται οι νέοι για μεγάλες διακρίσεις στην Παιδεία, ενώ ευχήθηκε στους βραβευθέντες πολλές ακόμα επιτυχίες χωρίς έπαρση.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αναστάσιος Βάρδας επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της Παιδείας στην κοινωνικοοικονομική εξέλιξη της χώρας και επαίνεσε την Τράπεζα για την προσπάθειά της αυτή, με την οποία συμμετέχει στον αγώνα των νέων για διάκριση στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Προέτρεψε, δε, τους νέους να συνδυάσουν την τεχνική κατάρτιση – στοιχείο της εποχής μας – με την κοινωνική παιδεία και να διαθέτουν πάντα ήθος και αρετή.
Χαιρετισμό απέστειλε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, δίνοντας συγχαρητήρια στη Eurobank για το σημαντικό πρόγραμμα που αποτελεί κίνητρο για τους νέους για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και πολλές επιτυχίες.
Χαιρετισμούς απέστειλαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Καστοριάς κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Χρήστος Γιαννουλάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών έλαβαν οι εξής:
 1. Αβραμίδου Θωμαή από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καστοριάς
 2. Βραχνούλας Χαράλαμπος από το Ενιαίο Λύκειο ¶ργους Ορεστικού Καστοριάς
 3. Γεωργιάδου Πετρούλα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης
 4. Γκοτζοθανάσης Δημήτριος από το Ενιαίο Λύκειο Νεάπολης Κοζάνης
 5. Δάτσιος Ζαχαρίας από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης
 6. Δελνιώτης Ιωάννης από το Ενιαίο Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης
 7. Ζαγκανίκα Σοφία από το Ενιαίο Λύκειο Δεσκάτης Γρεβενών
 8. Θάνου Ευτυχία από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Γρεβενών
 9. Καραλιώτας Νικόλαος από το Ενιαίο Λύκειο Σιάτιστας Κοζάνης
 10. Κατηκαρίδης Ηλίας από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Πτολεμαΐδας Κοζάνης
 11. Κατσαντώνης Κωνσταντίνος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Γρεβενών
 12. Κοκκινάκης Ιωάννης από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Φλώρινας
 13. Κολεδίνη Μαρία από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Φλώρινας
 14. Κοσμίδου Φρειδερίκη από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Φλώρινας
 15. Κουτσούκης Νικόλαος από το Ενιαίο Λύκειο Νεστορίου Καστοριάς
 16. Κωτούλας Αλέξανδρος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καστοριάς
 17. Μήτρος Αλέξανδρος από τις Λυκειακές Τάξεις Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Πενταλόφου Κοζάνης
 18. Νιτσιοπούλου Ανδρομάχη από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Σιάτιστας Κοζάνης
 19. Παπαδημητρούλη Ζωή από το Ενιαίο Λύκειο Τσοτυλίου Κοζάνης
 20. Παταρίδου Ελισάβετ από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης
 21. Πισκιλίδης Παύλος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Πτολεμαΐδας Κοζάνης
 22. Σαββιλιοτίδου Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Σερβίων Κοζάνης
 23. Σιγγέρη Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Μεσοποταμίας Καστοριάς
 24. Στεφανίδης Αναστάσιος από το Ενιαίο Λύκειο Αμύνταιου Φλώρινας
 25. Στρατάκη Αθανασία από το Ενιαίο Λύκειο Φιλώτα Φλώρινας
 26. Τριανταφυλλίδης Γεώργιος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καστοριάς
 27. Τσιτσιπάνη Αικατερίνη από το Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς
 28. Χαλδούπη Χριστίνα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Πτολεμαΐδας Κοζάνης
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου