Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Κορινθίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Κορινθίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2004, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Κορινθίας, στο ξενοδοχείο Isthmia Prime στην Κόρινθο. Η τελετή αυτή είναι η 14η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αγγέλα Αβούρη, ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νικόλαος Ταγαράς, οι  Αντινομάρχες Κορινθίας κ.κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και Απόστολος Παπαφωτίου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Κανέλλος και Κωνσταντίνος Κορδώσης, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος ¶σσου – Λεχαιού κ. Γεώργιος Πίσκοπος, η Αντιδήμαρχος Κορινθίας κα Ευαγγελία Καραθανάση-Κουτσουδάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορινθίας κα Χρυσούλα Ξενοπούλου και κ. Γεώργιος Φαρμάκης, καθώς και ο πάτερ Παναγιώτης Μπρινιάς, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κορίνθου. Παρέστη επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου κ. Κωνσταντίνος Λουμάνης και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πληθώρα προσωπικοτήτων του νομού, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του Πταισματοδικείου κα Σταυρούλα Μανίκα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Γιάννης Μουστάκας, ο αναπληρωτής Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου κ. Κόλλιας, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αγγέλα Αβούρη, συγχαίροντας την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias για τη σημαντική πρωτοβουλία της που αποτελεί εφόδιο για τους νέους στα πρώτα βήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και παράλληλα επιβεβαιώνει το ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.
Η βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα σημείωσε ότι η βράβευση από τη Eurobank των αριστούχων μαθητών αποτελεί ένα μήνυμα ότι η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται και συνεχάρη τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς τους.
Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Τάσος Χωρέμης, συγχαίροντας τους νέους φοιτητές της Κορινθίας που μπαίνουν πλέον σε ένα νέο κύκλο της ζωής τους με περισσότερη μάθηση και νέους στόχους, αλλά και την τράπεζα για την πρωτοβουλία της.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νικόλαος Ταγαράς, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα της Eurobank αποτελεί επένδυση στον άνθρωπο και δίνει το μήνυμα του συνεχούς αγώνα και της διεκδίκησης που φέρνουν τελικά τις επιτυχίες, ενώ συνεχάρη τους μαθητές και τους γονείς τους.
Η Αντιδήμαρχος Κορινθίας κα Ευαγγελία Καραθανάση-Κουτσουδάκη συνεχάρη με τη σειρά της τους βραβευθέντες μαθητές και τους γονείς που με τη στήριξή τους συνέβαλαν στη διάκριση αυτή, και σημείωσε ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί πραγματικά έπαινο για την τράπεζα.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου κ. Κωνσταντίνος Λουμάνης ευχήθηκε στους νέους ό,τι καλύτερο στη μετέπειτα πορεία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνεχάρη τους γονείς που αποτελούν το στήριγμα των παιδιών για τέτοιες διακρίσεις. Αναφέρθηκε στο ρόλο των εκπαιδευτικών, να προετοιμάζουν τους μαθητές για την πορεία τους στην κοινωνία, μέσα από το δρόμο της γνώσης και της μάθησης.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Ανδρέας Ασπρούδας, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το νομό Κορινθίας έλαβαν οι εξής:
1. Αδρακτάς Παναγιώτης από το Ενιαίο Λύκειο Ξυλοκάστρου
2. Γκόφα Παναγιώτα από το Ενιαίο Λύκειο Βραχατίου3. Γρίσπου Μαρία από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κορίνθου4. Δεδονάκη Ειρήνη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κορίνθου
5. Ζωγράφος Σπυρίδων από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ζευγολατιού6. Ισμαήλ Ιωσήφ από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κιάτου7. Καθάρειος Ιωάννης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κιάτου8. Καλάρα Μαρίνα από το Ενιαίο Λύκειο Χιλιομοδίου9. Καρπερού Χρυσοβαλάντη από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Κορίνθου10. Λιβογιάννης Αναστάσιος από το Ενιαίο Λύκειο Βέλου
11. Μουστόγιαννης Παναγιώτης από το Ενιαίο Λύκειο «Αριστοτέλειο»12. Παπαϊωάννου Ελπίδα από το Ενιαίο Λύκειο Νεμέας13. Σακέλλη Ισμήνη-Μαρίνα από το Ενιαίο Λύκειο Λουτρακίου14. Σπινούλας Λεωνίδας από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κορίνθου
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6896176, κα Έφη Λαζαρίδου