Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών των νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης στο Δημοτικό Ωδείο στη Δράμα. Η τελετή αυτή είναι η 13η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα παραβρέθηκαν: εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δράμας Πρωτοσύγκελος Πατήρ Διονύσιος, ο Γενικός Διευθυντής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας κ. Γεώργιος Καλντουρουμίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο Δήμαρχος Νικηφόρου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας κ. Ατυάναξ Κύρτσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, καθώς και άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη Δράμας Διονύσιου, ο Πρωτοσύγκελος Πατήρ Διονύσιος ο οποίος ανέφερε : «Μεταφέροντας όλες τις ευχές και τις ευλογίες  του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και νυν φοιτητές πλέον, που αρίστευσαν, τους γονείς που συμπαραστάθηκαν στα παιδία, καθώς και την Τράπεζα Eurobank για αυτή της την πρωτοβουλία».
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας κ. Γεώργιου Καλντουρουμίδη, ο οποίος ανέφερε: «Εκπροσωπώντας το Νομάρχη Δράμας κ. Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο προς την Τράπεζα Eurobank για την πρωτοβουλία της βράβευσης των αριστούχων μαθητών, όσο και προς τους ίδιους τους αριστούχους. Τους εύχομαι ότι καλύτερο για τη ζωή τους. Καλή συνέχεια και στην προσπάθεια της Τράπεζας».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, λέγοντας τα εξής: «Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που ο άνθρωπος ζητά την επιβράβευση έστω και μιας μικρής προσπάθειας, πόσο μάλλον όταν η προσπάθεια είναι μεγάλη, επίπονη και χρονοβόρα. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Τράπεζας να επιβραβεύσει αυτά τα παιδιά. Η επιβράβευση αυτή ανήκει και σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως στους γονείς. Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά και στους γονείς καθώς και στην Τράπεζα για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας κ. Αστυάναξ Κύρτσης, τόνισε τα εξής: «Η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης που πραγματοποιεί σήμερα η Τράπεζα Eurobank στα πλαίσια του προγράμματος Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της εκπαίδευσης. Με την ενέργεια αυτή ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις προσπάθειες της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση για την κατάκτηση των υψηλών στόχων και παράλληλα ενισχύει την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση. Συγχαίρω τους μαθητές για την επιτυχία τους, τους καθηγητές και βεβαίως την Τράπεζα που τόσο ωφέλιμα, χρήσιμα και επιτυχημένα ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης.  Σας μεταφέρω επίσης και τα συγχαρητήρια του Δ/ντη  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης».
Επιπλέον απέστειλε μήνυμα για την εκδήλωση ο Βουλευτής του Νομου Δράμας κ. Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της Eurobank που εύχομαι να βρει και συνεχιστές της στο μέλλον, μου δίνει την ευκαιρία και εμένα προσωπικά να εκφράσω τον θαυμασμό μου σε αυτά τα παιδιά που παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες πέτυχαν τον υψηλό τους στόχο. Εύχομαι να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες που δίνουν στα παιδιά και στις οικογένειες τους την δυνατότητα να βάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Εύχομαι καλή συνέχεια».
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κύριος Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης Περιφερειακός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias τόνισε «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.  Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης έλαβαν οι εξής:
1. Μαργαρίτα Κατηρζίδου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας
2. Χαράλαμπος Λαζαρίδης από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας3. Σωκράτης Γιαννόπουλος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας4. Ευαγγελία Γιαννελάκη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας5. Ουρανία Φιδανάκη από το  Ενιαίο Λύκειο Δοξάτου6. Μαριάννα Κρικοπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Καλαμπακίου7. Αλέξανδρος Ντεμίρης από το Ενιαίο Λύκειο Προσοτσάνης8. Χρυσούλα Καληώρα από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Δράμας9. Φιλιώ Χαρισμίδου από το Ενιαίο Λύκειο Νευροκοπίου10. Γεωργία Μαλίσιωβα από το Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο Δράμας11. Σεβαστή Παπαδοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νικηφόρου12. Ευφροσύνη Βασιλειάδου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Παρανεστίου13. Χρήστος Γαρουφάς από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας14. Μάριος-Ηλίας Γιβαννάκης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας15. ¶λκιστις Αδραμερινά από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας16. Φίλιππος Χριστοδουλίδης από το Ενιαίο Λύκειο Ελευθερούπολης17. Κωνσταντίνος Τσακιρίδης από το Ενιαίο Λύκειο Κρινιδών18. Αθανάσιος Κοντόσης από το Ενιαίο Λύκειο Ποδοχωρίου
19. Αικατερίνη Βελισσάρη από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Καβάλας

20. Χρήστος Καπουλάς από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας21. Στέφανος Λίντας από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας22. Παντελεήμων Ιερωνυμάκης από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας23. Δημήτριος Καραντόλας από το Ενιαίο Λύκειο Λιμένα24. Αθανάσιος Θεοδοσιάδης από το Ενιαίο Λύκειο Περάμου25. Μαρία Ζουμπιάδου από το Ενιαίο Λύκειο Χρυσούπολης26. Μυρτώ Βασιλούδη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης27. Ματούλα Ίλτσου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης28. Αικατερίνη Δραμπίδη από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης29. Πασχαλιώ Μακράκη από το Ενιαίο Λύκειο Αβδήρων30. Κυριάκος Χατζόπουλος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης
31. Κοσμάς Ποτολιάς από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Ξάνθης.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 72 53 530, κα Σταυρούλα Χαρβάτη