Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Μεσσηνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2004, στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Μεσσηνίας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2004, στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Μεσσηνίας στο Elite Hotel στην Καλαμάτα. Η τελετή αυτή είναι η 9η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόκλητος Λαμπρινάκος, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Δράκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Χιλιοχωρίων κ. Ιωάννης Κουτσομύτης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Ξυνός, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόκλητος Λαμπρινάκος, ο οποίος ανέφερε: «Έχω την τιμή και τη ευλογία να μεταφέρω τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου σε όλα τα παιδιά που αρίστευσαν. Να έχουν στη ζωή τους υγεία, πρόοδο, πνευματικές και υλικές επιτυχίες».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Δράκος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συγχαίρω την Τράπεζα γι’ αυτή της την πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια και στα παιδιά για αυτή τη μεγάλη επιτυχία και καλή συνέχεια γιατί τώρα ανοίγεται μπροστά τους ένας καινούργιος πνευματικός και επιστημονικός δρόμος. Η πρωτιά τους επιβεβαιώνει ότι θα έχουν μια λαμπρή πορεία. Εύχομαι να κατακτήσουν την επιστήμη τους και την ίδια τη ζωή και να ανταποκριθούν σε αυτά τα οποία έρχονται στο μέλλον. Έχουμε ανάγκη αυτούς τους επιτυχημένους ανθρώπους γιατί η κοινωνία μας προάγεται όταν αποτελείται από άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου. Θέλω επίσης να συγχαρώ και τους γονείς που στην προσπάθεια των παιδιών βρίσκονται δίπλα τους και τα καθοδηγούν. Αξίζει επίσης έπαινος και στη Τράπεζα Eurobank  που υπογραμμίζει αυτή τους την επιτυχία δίνοντας σε όλους μας το παράδειγμα και την κατεύθυνση για το μέλλον».
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος τόνισε τα εξής «Εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Γεώργιου Κουτσούλη και του Δημοτικού Συμβουλίου συγχαίρουμε τα παιδιά για την επιτυχία τους και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο. Συγχαίρουμε τους γονείς και τους καθηγητές για την βοήθεια και την προσπάθεια τους. Συγχαρητήρια και στην Τράπεζα για την πρωτοβουλία της. Ευχόμαστε να συνεχίσετε να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο με αυτό τον τρόπο».
Στη συνέχεια ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους γονείς για τον αγώνα αυτό. Η επιβράβευση αυτής της πορείας είναι τιμή για την οικογένεία και τα σχολεία τους. Εύχομαι μέσα από τη συνέχεια των σπουδών τους να γίνουν ολοκληρωμένα άτομα που θα μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους πρώτα, στην οικογένεια τους και στην κοινωνία. Συγχαίρω επίσης και την Τράπεζα Eurobank η οποία τιμά το πνεύμα της επαρχίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα».
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κύριος Ανδρέας Ασπρούδας Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου περιοχής Πελοποννήσου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias τόνισε «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.  Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το  Νομό Μεσσηνίας έλαβαν οι εξής:
1. Βασιλική Βάγια από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
2. Αγγελική –Ιωάννα Γιαλλελή από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας3. Παναγιώτα Δημοπούλου από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
4. Βασιλική Λαπέα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας
5. Θεόδωρος Νικολακόπουλος από το Ενιαίο Λύκειο Δωρίου6. Μαρία Ξαρχάκου από Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λόγγα7. Ελένη Παπαδοπούλου από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας8. Παναγιώτης Ρούσης από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας9. Σωτήρης Σταύρου από το Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας10. Μαριάννα Χαραλαμποπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Ανδρούσας11. Νικολέτα Αγγελοπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Αριστομένης12. Γεώργιος Καστούμης από το Ενιαίο Λύκειο Πύλου13. Αγγελική Κουτρέση από το Ενιαίο Λύκειο Φιλιατρών14. Κυριακή Βασιλοπούλου από το Ενιαίο Λύκειο Κορώνης15. Κυριακή Ζανιώτη από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Μεσσήνης16. Γεώργιος Καλογερόπουλος από το Ενιαίο Λύκειο Χώρας17. Τριανταφυλένια Κοτσομύτη από το Ενιαίο Λύκειο Γαργαλιάνων18. Φωτεινή Κουμούτσου από το Ενιαίο Λύκειο Αρφαρών19. Μαρία Κυριακοπούλου – Δεληωργά από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Μεσσήνης20. Δήμητρα Μερκούρη από το Ενιαίο Λύκειο Κυπαρισσίας21. Αγλαϊα Σκαλτσή από το Ενιαίο Λύκειο Πεταλιδίου
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 72 53 530, κα Σταυρούλα Χαρβάτη