Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Αρκαδίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2004, στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Αρκαδίας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2004, στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Αρκαδίας στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  Δήμου Τριπόλεως. Η τελετή αυτή είναι η 8η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.

Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη παραβρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας & Κυνουρίας, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο Αντινομάρχης Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τριπόλεως κ. Γεώργιος Πλιώτας, ο Δήμαρχος Λαγκαδίων κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Μαραμπέας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Τσεκούρας, καθώς και άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της περιοχής.

Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Αρχιμανδίτης Πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας ο οποίος ανέφερε: «Μεταφέρω τις ευχές, την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρου στους εκπροσώπους της Τράπεζας Efg Eurobank Ergasias και σε όσους γενικά συντελούν στο να έρθει εις πέρας αυτή η πρωτοβουλία της Τράπεζας. Συγχαίρουμε την τράπεζα γιατί δείχνει ότι έχει ένα ιδιαίτερο πρόσωπο και μια ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους νέους ανθρώπους. Επίσης συγχαίρω τους μαθητές και τους εύχομαι πάντα πρωτιές στη ζωή τους, να έχουν υγεία και ο Θεός να τους ευλογεί».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Καταρχήν θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές της Τρίπολης γιατί συνεχίζουν την παράδοση να έχουν τους άριστους των αριστούχων. Είναι μια μεγάλη στιγμή, συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των μαθητών, καθώς και στην Τράπεζα για την πρωτοβουλία της».
Ο Αντινομάρχης Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς τόνισε τα εξής: «Ως εκπρόσωπος του νομάρχη Αρκαδίας κ. Κωνσταντόπουλου, μεταφέρω τα συγχαρητήρια του στους μαθητές, στους καθηγητές και στην τράπεζα Eurobank για την αποψινή εκδήλωση. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ απόψε, δεν είναι τιμή μόνο για τους γονείς, είναι τιμή για όλους μας. Προς τους μαθητές θέλω να πω πως η πνευματική καλλιέργεια είναι το βασικό βήμα για να κατακτήσουμε κάποιες αξίες: του ήθους, της ευπρέπειας, της εντιμότητας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, που είναι οι αρετές για να τους καταξιώσουν στην τοπική κοινωνία αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Η πνευματική μόρφωση είναι ένας δεύτερος ήλιος για αυτούς που την κατακτούν. Συγχαίρω την Τράπεζα Eurobank γιατί μέσα από την πρωτοβουλία της αυτή δημιουργείται η ευγενής άμιλλα για όλα τα σχολεία της Αρκαδίας γενικότερα. Έτσι και στην Ελλάδα δίνουμε το προβάδισμα στην αξία και ας καταφέρουμε να τη χειροκροτούμε, να της υποκλινόμαστε και να της ανοίγουμε τους δρόμους».
Στη συνέχεια ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Μαραμπέας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της Αρκαδικής κοινωνίας και σε μια ευχάριστη στιγμή. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αποδεκτές από τα ευρύτερα κοινωνικά σύνολα. Θέλω να ευχηθώ συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, καλή πρόοδο στις σπουδές τους και καλή ένταξη στην παραγωγική διαδικασία μετά από τις σπουδές αυτές και να συγχαρώ την  Eurobank για την πρωτοβουλία της που την τιμά, γιατί εκτός από τις υλικές επενδύσεις εστιάζει και στην επένδυση του πνεύματος».

Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κύριος Ανδρέας Ασπρούδας Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου περιοχής Πελοποννήσου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias τόνισε «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.  Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».

Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το  Νομό Αρκαδίας έλαβαν οι εξής:
1. Παναγιώτης Αποστολόπουλος από το 4ο Λύκειο Τρίπολης2. Δημήτριος Κοκκινάκος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Τρίπολης3. Χριστίνα Κόλλια από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Τρίπολης4. Φώτιος Σπυρόπουλος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Τρίπολης5. Θεόδωρος Βάκρινος από το Ενιαίο Λύκειο Μεγαλόπολης6. Γεωργία Βάρδα από το Ενιαίο Λύκειο Τροπαίων7. Δημήτριος Μακρής  από το Ενιαίο Λύκειο Τεγέας8. Δημήτριος Μπούζιος από το Ενιαίο Λύκειο ¶στρους9. Αλέξανδρος Ρογάρης από το Ενιαίο Λύκειο Λεβιδίου
10. Νεκταρία Σαρρή από το Ενιαίο Λύκειο Λεωνιδίου
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 72 53 530, κα Σταυρούλα Χαρβάτη