Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Έβρου και Ροδόπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Έβρου και Ροδόπης στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου “Thraki Palace” στην Αλεξανδρούπολη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2004, τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Έβρου και Ροδόπης στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου “Thraki Palace” στην Αλεξανδρούπολη. Η τελετή αυτή είναι η 15η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Ριζιώτης από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Αντινομάρχης Έβρου κ. Μιχάλης Κουγιουμτζής, η Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κα Μαρία Τζιβελέκη, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Αντώνιος Βαμβακερός, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Έβρου κ. Δημήτριος Μπόγλου καθώς επίσης Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και καθηγητές Σχολείων των Νομών και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Ριζιώτης ο οποίος ανέφερε : «Μ ε τις ευχές και την ευλογία του νέου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου χαιρετίζω την αποψινή τιμητική εκδήλωση. Συγχαίρω όλους αυτούς που την εμπνεύστηκαν, την οργάνωσαν και την πραγματοποίησαν. Είναι ηθική, κοινωνική και πολιτιστική κατάκτηση το να επαινείται η αρετή, να επιβραβεύεται η προσπάθεια και να εκτιμάται η αξία. Συγχαίρω τους νέους και τις νέες για τις υψηλές τους επιδόσεις και την επιτυχία τους, καθώς και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξή τους».
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του βουλευτή Έβρου κ. Γεώργιου Ντόλιου ο οποίος ανέφερε: «Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ιδιωτική χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί να ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα. Η Τράπεζα Eurobank βεβαίως μας έχει, από πέρυσι μ’ αυτή την εκδήλωση, πείσει ότι έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες. Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία της και αξίζει συγχαρητήρια, όπως στα παιδιά και στους γονείς αντίστοιχα».
Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντινομάρχη Έβρου κ. Μιχάλη Κουγιουμτζή ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι πολύ ευχάριστο που η Eurobank συνεχίζει αυτό που ευχηθήκαμε πέρυσι για αυτή της την πρωτοβουλία, ώστε να βραβεύσει τo μόχθο και την προσπάθεια των νέων. Συγχαρητήρια στην Τράπεζα, λοιπόν και για φέτος! Στους αριστούχους θα ήθελα να ευχηθώ να συνεχίσουν τον αγώνα τους με ήθος και ευγένεια να δείξουν ζήλο στις σχολές που θα φοιτούν, ώστε να προσφέρουν στον τόπο τους ως νέοι επιστήμονες. Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς που δίνουν το δικό τους αγώνα”.
Ακολούθησε χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης κυρίας Μαρίας Τζιβελέκη η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε : «Η γνώση ήταν και συνεχίζει να είναι ισχυρότερο όπλο και ο αναφαίρετος πλούτος για τον κάθε άνθρωπο. Οι προσπάθειες για την απόκτησή της ξεκινούν πολύ νωρίς στη ζωή του καθενός και απαιτούν κόπους και θυσίες δυσανάλογες πολλές φορές για την ηλικία. Η επιβράβευση όλων αυτών των προσπαθειών είναι απαραίτητη, επιβάλλεται και συμβάλλει στα μέγιστα στην συνολικότερη εξέλιξη του κάθε ανθρώπου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Τράπεζα Eurobank και στους εμπνευστές και διοργανωτές της βράβευσης.  Συγχαρητήρια και στους πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης που είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους».
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αντώνιος Βαμβακερός ανέφερε: «Μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας θα ήθελα να συγχαρώ την Τράπεζα Eurobank που βραβεύει αυτά τα παιδιά, καθώς και στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς που κοπιάζουν πραγματικά».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου κ. Δημήτριος Μπόγλου, λέγοντας τα εξής: «Εκφράζω τη μεγάλη μου χαρά που παρευρίσκομαι σε μια εκδήλωσης σαν αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω την Τράπεζα Eurobank για την πρωτοβουλία της. Ίσως είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας που βραβεύει αριστούχους μαθητές, οι οποίοι δίνουν σημαντικό αγώνα για να φτάσουν ως τη διάκριση. Η αναγνώριση των προσπαθειών κάθε ανθρώπου που και αγωνίζεται είναι καθήκον όλων μας. Ευχαριστούμε την Τράπεζα για την δράση της και την κοινωνική της συνεισφορά, καθώς ο χορηγίες της έχουν κυρίως αποδέκτες όχι μόνο την Παιδεία, αλλά και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Εύχομαι και ελπίζω η πρωτοβουλία της να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους παρόμοιους φορείς. Συγχαρητήρια στους μαθητές για την επιτυχία τους και εύχομαι να αριστεύουν πάντα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στους εκπαιδευτικούς εκ μέρους του Υπουργείου».
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias κ. Ιωάννη Χρυσοστόμου τόνισε «H Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.  Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια», και συνέχισε «το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους Νομούς Έβρου και Ροδόπης έλαβαν οι εξής:
 1. Αντώνιος Γεωργιάδης από το Ενιαίο Λύκειο Νέας Βύσσας
 2. Όλγα Μητσιολίδου από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ορεστιάδας
 3. Παγώνα Τσορμπατζούδη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ορεστιάδας
 4. Μαρία Μιδάλκου από το Ενιαίο Λύκειο Σουφλίου
 5. Αθανάσιος Μήτρογλου από το Ενιαίο Λύκειο Δικαίων
 6. Χρήστος Βυνάκος από το Ενιαίο Λύκειο Διδυμότειχου
 7. Θεόδωρος Γαλαζούλας από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης
  ¶ννα Τσετούρα από το 2ο  Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης
 8. Μαρίνα Μαυρομάτη από το 4ο  Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης
 9. Θεοπούλα Ούστογλου από το Ενιαίο Λύκειο Φερών
 10. Ελένη Μερέτη από το 3ο  Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης
 11. Αλέξανδρος Ισπυρίδης από το 1ο  Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
 12. ¶ναμπέλ Χόπκινς - Χατζοπούλου από το 2ο  Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
 13. Λίνα Παλαιοδήμου από το 3ο  Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
 14. Παναγιώτα Κιουπκιόλη από το Ενιαίο Λύκειο Ιάσμου
 15. Όλγα Χατζίδου από το Ενιαίο Λύκειο Σαπών
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 72 53 530, κα Σταυρούλα Χαρβάτη