Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Ιωαννίνων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, στη Νέα Αίθουσα Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών, στα Ιωάννινα.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, στη Νέα Αίθουσα Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών, στα Ιωάννινα. Η τελετή αυτή είναι η 11η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης Ιωαννίνων κ. Παναγιώτης Κολλιός, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Πέτσιος και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κα Μαρίνα Ζυγούρη-Ευαγγελίδη και κα Γιούλα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Παμβώτιδος κ. Γεώργιος Κρανάς, ο Δήμαρχος Τζουμέρκων κ. Βασίλειος Σόντης, ο Δήμαρχος Σελλών κ. Αλέξανδρος Δήμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Πεδιαδιτάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωαννίνων κ.κ. Χρυσόστομος Γκάτζιος και Ευάγγελος Γκόλας, καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Παρέστη επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Πετρόπουλος, ο προϊστάμενος του Α’ Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Χριστόφορος Μπέλλος, ο προϊστάμενος του Β’ Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Μαγγιώρος και ο Προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας. Παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Παναγιώτης Φλώρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Τσιανάκας, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Μελετών κ. Κουντούρης, καθώς και πληθώρα προσωπικοτήτων και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Αντινομάρχης Ιωαννίνων κ. Παναγιώτης Κολλιός, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias και τους μαθητές, τονίζοντας ότι με την πρωτοβουλία αυτή αναγνωρίζεται η προσπάθεια των παιδιών, των μαθητών και των δασκάλων τους, ενώ αποτελεί εφαλτήριο για πολλές ακόμα διακρίσεις.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Πεδιαδιτάκης, σημειώνοντας ότι με την πρωτοβουλία αυτή της Eurobank ενθαρρύνονται οι νέοι για την περαιτέρω πορεία τους στις πανεπιστημιακές σπουδές. Σημείωσε, δε, ότι η εκδήλωση αυτή επιβεβαιώνει την πρωτιά των Ιωαννίνων στα γράμματα.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Πετρόπουλος, στην ομιλία του, μετέφερε τα συγχαρητήρια του υπουργού Παιδείας στους μαθητές και συνεχάρη την Τράπεζα για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της. Όπως τόνισε, το πρόγραμμα αυτό εκτός του ότι ενθαρρύνει τους νέους στην προσπάθειά τους, καθιστά τους βραβευθέντες παράδειγμα για όλους τους μαθητές.
Χαιρετισμό απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Πανοζάχος, συγχαίροντας έστω και από μακριά τους μαθητές που βραβεύονται και αποτελούν παράδειγμα για όλους τους νέους, αλλά και τους δασκάλους και τους γονείς τους.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Α. Αντωνόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας έλαβαν οι εξής:
 1. Βούτση Ουρανία από το Ενιαίο Λύκειο Φιλιατών Θεσπρωτίας
 2. Γάτσιου Καλλιόπη από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων
 3. Γεωργίου Χρυσόστομος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων «Επιφάνειος Σχολή»
 4. Γούλα Ευαγγελία από το Ενιαίο Λύκειο «Ζωσιμαίας Σχολής» Ιωαννίνων
 5. Δερβένη Αλεξάνδρα από το Ενιαίο Λύκειο Δολιανών Ιωαννίνων
 6. Δέρμος Παντελής από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Πωγωνιανής Ιωαννίνων
 7. Ζωγράφου Ηλέκτρα από το Ενιαίο Λύκειο Κόνιτσας Ιωαννίνων
 8. Κολιούση Σοφία από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ηγουμενίτσας
 9. Κρανάς Σπυρίδων από το Ενιαίο Λύκειο Κατσικάς Ιωαννίνων
 10. Λιόντου Ευαγγελία από το 8ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων
 11. Μακαρίου Στεφανία από το Ενιαίο Λύκειο «Δωδωναία» Ιωαννίνων
 12. Μαντζούκας Κωνσταντίνος από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων
 13. Μητρογιάννης Γεώργιος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων
 14. Μπάρκας Φώτιος από το Ενιαίο Λύκειο Ανατολής Ιωαννίνων
 15. Πανάγιος Ιωάννης από το Ενιαίο Λύκειο Μετσόβου Ιωαννίνων
 16. Παπαδοπούλου Βασιλική από το Ενιαίο Λύκειο Μαργαριτίου Θεσπρωτίας
 17. Πούλιος Κωνσταντίνος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων
 18. Ρίζου Βασιλική από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων
 19. Τσαπάρλη Βασιλική από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων
 20. Τσιάμη Αικατερίνη από το Ενιαίο Λύκειο «Παλλάδιο» Ιωαννίνων
 21. Τσιανάκα Ελένη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ηγουμενίτσας
 22. Τσολίγκα Λαμπρινή από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ζίτσας Ιωαννίνων
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου