Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία - Nομών Πρέβεζας, 'Αρτας και Λευκάδας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Πρέβεζας, Αρτας και Λευκάδας, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των νομών Πρέβεζας, ¶ρτας και Λευκάδας, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα. Η τελετή αυτή είναι η 10η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Ματσίρας και Νικόλαος Στύλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης-Ηλίας Κλάπας, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Σπυρίδων Νούσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Φοντάρας και κα Βασιλική Σαρρή καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Παρέστη επίσης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Εκπροσωπώντας την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρέστησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Γιώργος Πατρόζος, ο Διευθυντής ΤΕΙ Πρέβεζας κ. Γρηγόριος Γκίκας, ο Προϊστάμενος Τμήματος Λογιστικής κ. Ιωάννης Γκάνας και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Νικόλαος Ντούσκας. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας, του Συλλόγου των Ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης-Ηλίας Κλάπας, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias και τους μαθητές, με την ιδιότητα τόσο του Νομάρχη όσο και του γονιού, τονίζοντας ότι με την πρωτοβουλία αυτή αναγνωρίζεται η προσπάθεια των παιδιών, των μαθητών και των δασκάλων τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου, σημειώνοντας ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Eurobank ενθαρρύνει τους νέους για σημαντικές διακρίσεις στην παιδεία, ενώ οι βραβευθέντες μαθητές επιβεβαιώνουν την πρωτιά της Πρέβεζας στα γράμματα.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, κ. Γιώργος Πατρόζος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Eurobank, με την οποία συμμετέχει στον αγώνα των νέων για εξέλιξη στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Το πρόγραμμα αυτό δηλώνει την κοινωνική ευαισθησία της Τράπεζας και την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, επενδύοντας στην προσπάθεια για γνώση.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Α. Αντωνόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για τους νομούς Πρέβεζας, ¶ρτας και Λευκάδας έλαβαν οι εξής:
 1. Ανυφαντής Ευάγγελος από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας
 2. Ασπρογέρακα Σοφία από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Λευκάδας
 3. Αυδίκος Βασίλειος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας
 4. Βουκελάτου Γκόλφω από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Βασιλικής Λευκάδας
 5. Κακοσίμος Παναγιώτης από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Φιλιππιάδας Πρέβεζας
 6. Καλανζής Τηλέμαχος από το Ενιαίο Λύκειο Παναγιάς Διασέλλου Αρτας
 7. Καραβασίλης Θεόδωρος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας
 8. Καραγιαννίδης Ιωάννης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Πρέβεζας
 9. Λέτσου Παναγιώτα από το Ενιαίο Λύκειο Λούρου Πρέβεζας
 10. Μαυροκέφαλος Ιωάννης από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Λευκάδας
 11. Μέγα Κωνσταντίνα από το Ενιαίο Λύκειο Καναλακίου Πρέβεζας
 12. Μπακογιάννη Βασιλική από το Ενιαίο Λύκειο Κομποτίου Αρτας
 13. Μπέλλου Ελένη από το Ενιαίο Λύκειο Πάργας Πρέβεζας
 14. Ξυλογιάννη Βασιλική από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αρτας
 15. Παπαδοπούλου Ιωάννα από το Ενιαίο Λύκειο Καρυάς Λευκάδας
 16. Σταματέλου Δήμητρα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Λευκάδας
 17. Στεριώτης Κωνσταντίνος από το Ενιαίο Λύκειο Νυδρίου Λευκάδας
 18. Τάγκας Αλέξανδρος από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Φιλιππιάδας Πρέβεζας
 19. Τσιλιγκίρη Αικατερίνη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Πρέβεζας
 20. Τσώλης Απόστολος από το Ενιαίο Λύκειο Ανέζας Αρτας
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου