Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Eurobank βραβεύει τα χρυσά κορίτσια της ιστιοπλοϊας Σοφία Μπεκατώρου & Αιμιλία Τσουλφά

Τις δύο χρυσές ολυμπιονίκες της ιστιοπλοίας Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, τίμησε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.
Τις δύο χρυσές ολυμπιονίκες της ιστιοπλοίας Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, τίμησε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι δύο αθλήτριες βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους από την κα Μαριάννα Λάτση Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank και τον κ. Νικόλαο Νανόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, η οποία είναι καιη επίσημη χορηγός τους .
Στην εκδήλωση παρέστη η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κα Φάννη Πάλλη Πετραλιά η οποία απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι οι έλληνες αθλητές πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για την ελληνική νεολαία υπογράμμισε ιδιαίτερα το ήθος και την σεμνότητα με την οποία οι δύο χρυσές αθλήτριες αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν κάνοντας όλους τους έλληνες περήφανους. Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην νέα μεταολυμπιακή εποχή που διαδέχεται το «χρυσό» καλοκαίρι του 2004 επισημαίνοντας ότι τώρα πρέπει να ανταποκριθούμε στο μεγάλο στοίχημα να κεφαλαιοποιήσουμε την κληρονομιά, υλική και ηθική, των Ολυμπιακών. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία θα έχει η αξιοποίηση των υπέροχων ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα για την άθληση της νεολαίας και την διατήρηση ζωντανού του πνεύματος του αθλητισμού και του ολυμπισμού στη χώρα μας.
Στον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος τόνισε: “Είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε από κοντά τη δημιουργική αλλά και δύσκολη διαδρομή των δύο χρυσών αθλητριών, να υποστηρίξουμε την προσπάθειά τους, και να ζήσουμε μαζί τους τις πολλές «μεγάλες στιγμές» που μας χάρισαν.   Όλοι οι άνθρωποι του Ομίλου μας αναγνωρίζουμε στην πορεία αυτή, μια κοινή αφετηρία, αντίστοιχες διαχρονικές αξίες, την ίδια ανάγκη για δημιουργία, διάκριση και επιτυχία.  Το να θέτεις φιλόδοξους στόχους στους οποίους προσηλώνεσαι με πάθος και το να προσπαθείς να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος είναι κάτι που μας αγγίζει και μας εκφράζει.  Πιστεύουμε ακράδαντα πως, οι αξίες του «Ευ αγωνίζεσθαι», και της έντιμης προσπάθειας και διάκρισης δεν εξαντλούνται στο χώρο του αθλητισμού αλλά πρέπει να εμπνέουν τα πιο ζωντανά, ενεργά τμήματα της κοινωνίας μας, όπως και αν εκφράζονται.
Όσον αφορά εμάς στη Eurobank, νοιώθουμε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να χτίζουμε μια αμφίδρομη δημιουργική σχέση με την κοινωνία και να ανταποκρινόμαστε στα μηνύματα και τις ανάγκες της, στηρίζοντας παράλληλα πολλές «μεγάλες στιγμές», όχι μόνον στον αθλητισμό, αλλά και στον πολιτισμό και την παιδεία.
Παραλαμβάνοντας τα βραβεία τους οι δύο αθλήτριες ευχαρίστησαν θερμά όλους όσους συμπαραστάθηκαν και τις στήριξαν στην πορεία και στην προσπάθειά του, τονίζοντας:
«Ευχαριστούμε όλους  όσους στάθηκαν δίπλα μας και μας θύμιζαν πώς αν κάποιος έχει όνειρα μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα μόνο με σκληρή δουλειά. Στηριχθήκαμε στην εμπιστοσύνη και την καθαρότητα της προσπάθειάς μας. Είχαμε καλούς συνεργάτες και φίλους σε όλη την πορεία και καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να βασιστείς σε ανθρώπους να κάνεις λάθη και να μάθεις  από αυτά.
Ακόμη και όταν κάποιοι πίστεψαν ότι χάσαμε τη μάχη  όλοι εμείς με ενότητα και ενέργεια θετική από όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας καταφέραμε και επιβιώσαμε. Αυτή είναι και η διαφορά αυτής της επιτυχίας. Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο που  τόσο παλέψαμε για να αποκτήσουμε το διεκδικήσαμε μαζί με όλους  σας, με τους εθελοντές και τους παράγοντες των αγώνων.  Σας ευχαριστούμε όλους που μας πιστέψατε».
Σύντομο χαιρετισμό τέλος, απηύθυνε και ο προπονητής τους κ. Ηλίας Μυλωνάς ο οποίος είπε ότι με την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου ολοκληρώνεται ένας κύκλος επιτυχημένης αγωνιστικής πορείας οκτώ ετών και ανοίγουν νέοι ορίζοντες για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.