Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Σάμο.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Σάμου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Βαθέος, στη Σάμο.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Σάμου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Βαθέος, στη Σάμο. Η τελετή αυτή είναι η 7η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός, ο Νομάρχης Σάμου κ. Εμμανουήλ Καρλάς, ο Αντινομάρχης Σάμου κ. Στυλιανός Θάνος, ο Δήμαρχος Βαθέος κ. Κωνσταντίνος Καραμηνάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρλοβασίου κ. Στυλιανός Γερασίμου, οι Αντιδήμαρχοι Βαθέος κ.κ. Ιωάννης Βογιατζής και Μιχαήλ Χατζηδημητράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαθέος κ.κ. Εμμανουήλ Κατσούλης και Χρήστος Σαπουνάς, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Παρέστη επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Ευάγγελος Αποστόλου, εκπρόσωπος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιος Κυριαζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής, ο Διοικητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κ. Αριστείδης Καρτάνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σάμου κ. Φώτιος Παππάς, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Σάμου κ. Σωτήρης Πούλης, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Ο βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός καλωσόρισε τη Eurobank στη Σάμο και τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία του προγράμματος αυτού, που δίνει ώθηση τόσο στην ανάπτυξη του νησιού όσο και της παιδείας γενικότερα.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο Νομάρχης Σάμου κ. Εμμανουήλ Καρλάς, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias και τους μαθητές, τονίζοντας ότι με την πρωτοβουλία αυτή αναγνωρίζεται η προσπάθεια των παιδιών, των μαθητών και των δασκάλων του.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βαθέος κ. Κωνσταντίνος Καραμηνάς, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει για το Δήμο και για όλο το νησί η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank, που εκτός της επιβράβευσης των αριστούχων, δίνει κουράγιο και στόχους σε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη γνώση και την επαγγελματική αποκατάσταση.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, μετέφερε μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Ευστράτιου Τσιμή, συγχαίροντας το σημαντικό θεσμό «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» και εκφράζοντας την ευχή μια τέτοια πρωτοβουλία να έχει και άλλους συνεχιστές, ενώ ευχήθηκε καλή πρόοδο στους βραβευθέντες και όλους τους επιτυχόντες στην τριτοβάμια εκπαίδευση.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γεώργιος Ζήσης, βοηθός Γενικός Διευυντής της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το νομό Σάμου έλαβαν οι εξής:
  1. Γεωργίου Αδαμαντίνη από το Ενιαίο Λύκειο «Πυθαγόρειο»
  2. Κεντούρη Δέσποινα από το Ενιαίο Λύκειο Μαραθοκάμπου
  3. Μακρή Εμμανουέλα από το Ενιαίο Λύκειο Καρλοβασίου
  4. Μύρισσα Αναστασία από το Ενιαίο Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου