Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Σύρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Κυκλάδων στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη Σύρου.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Κυκλάδων στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη Σύρου. Η τελετή αυτή είναι η 6η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Νικήτας Γρυπάρης, ο γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Παπαμανώλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Ιωάννης Δεκαβάλλας, ο Δήμαρχος Ανδρου κ. Εμανουήλ Βαμβούκας, ο Δήμαρχος Ποσειδωνίας κ. Δημήτριος Ρούσσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης κ. Αντώνης Μαρκουλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ερμούπολης κ.κ. Μηνάς Αληφραγκής, Αλέξανδρος Γεννάδιος, Αντώνης Κουμαριανός και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού, καθώς και ο εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου πάτερ Νικόλαος Ρούσσος και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας και Μήλου πάτερ Κωνσταντίνος Κοντός. Παρέστη επίσης η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κα Βασιλική Τέα και ο κ. Μιχάλης Παπάζογλου εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Γιαννούτσος, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λεωνίδας Νικολόπουλος, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Σύρου κ. Γεώργιος Γαλαίος και ο υποδιοικητής, ο Διοικητής του ΟΤΕ Σύρου κ. Μιχάλης Παπαμακάριος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Τσιάντης, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Η εκδήλωση σκιάστηκε από το τρομερό δυστύχημα μαθητών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των χαμένων παιδιών, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι και οι ομιλητές εξέφρασαν συλλυπητήρια προς τις οικογένειές τους.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias που στηρίζει την παιδεία και προσφέρει ένα ακόμα κίνητρο στους μαθητές να αριστεύσουν. Τόνισε ότι η παιδεία είναι το ουσιαστικότερο εφόδιο των νέων για να αντεπεξέλθουν στον έντονο ανταγωνισμό στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Ιωάννης Δεκαβάλλας, ότι οι νέοι έχουν ανάγκη αυτή την ηθική και υλική ικανοποίηση που τους προσφέρει η Eurobank και συνεχάρη όλους τους βραβευθέντες με την ευχή να μην ξεχάσουν τον τόπο τους, αλλά να διατηρήσουν την ευθύνη για ανταπόδοση στις Κυκλάδες της φροντίδας που χαίρουν.
Ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Νικήτας Γρυπάρης τόνισε ότι η Eurobank ξεχωρίζει με τη σημαντική αυτή χορηγία της και συνεχάρη την Τράπεζα και τους ίδιους τους μαθητές για την αριστεία τους. Σημείωσε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι οι Κυκλάδες είναι ένας δυσπρόσιτος νομός με ελλείψεις σε υποδομές, το επίπεδο γνώσεων είναι τόσο υψηλό που δεν διαφέρει από τους μαθητές των μεγάλων πόλεων.
Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κα Βασιλική Τέα υπογράμμισε την αξιέπαινη προσπάθεια όλων των μαθητών και έδωσε συγχαρητήρια στους δασκάλους τους που τους ώθησαν στην πορεία αυτή της γνώσης. Σημείωσε, δε, ότι η πρωτιά χρειάζεται τόλμη και αρετή και κυρίως αρχές, γιατί αλλιώς η γνώση παραμένει κενή.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Ν. Κοκκίνης, Περιφερειακός Διευθυντής της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το νομό Κυκλάδων έλαβαν οι εξής:
 1. Αγγελής Κωνσταντίνος από το Ενιαίο Λύκειο Νάξου
 2. Απέργης Χρίστος από το Ενιαίο Λύκειο Τήνου
 3. Γκούφα Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Τραγαίας Νάξου
 4. Δουράτσος Μάρκος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Σύρου
 5. Δρακάτος Δημήτριος από το Ενιαίο Λύκειο Πάρου
 6. Καλογρίδη Ελένη-Χρυσούλα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κορθίου Ανδρου
 7. Μπάλλας Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Μυκόνου
 8. Μπογιατζή Ελισσάβετ από το Ενιαίο Λύκειο Νάουσας Πάρου
 9. Πέτσας Ιωάννης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Γαυρίου Ανδρου
 10. Πρέκας Εμμανουήλ από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Θήρας
 11. Ράπτη Αθηνά από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Σύρου
 12. Σοφικίτη Αντωνία από το Ενιαίο Λύκειο Μήλου
 13. Συρίγου Ευγενία-Κυριακή από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Θηρασιάς
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου