Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Κέρκυρας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Κέρκυρας στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας. Η τελετή αυτή είναι η 5η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank στους κατά τόπους νομούς.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Κέρκυρας στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας. Η τελετή αυτή είναι η 5η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Βόσδου Σωτήρης,  ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Μαχειμάρης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Τρεπεκλής Ιωάννης, o Δημοτικός Σύμβουλος Κερκυραίων κ. Καλούδης Γεώργιος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Παρέστη επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. ¶νθης Χρήστος και ο Προϊστάμενος του Α’ Γραφείου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Μπαρουξής ¶γγελος και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παρευρέθησαν στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος Εφετών κ. Γεωργόπουλος Αθανάσιος, ο Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας κ. Πυλέας Νίκος, ο Έφορος της Βιβλιοθήκης κ. Χρυσικόπουλος Γεώργιος, η κα Βούλγαρη Τζίνα, Αντιπρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας καθώς και πληθώρα προσωπικοτήτων και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι με χαιρετισμό τους συνεχάρησαν τους μαθητές και την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που προάγει την προσπάθεια των μαθητών, των γονιών και των δασκάλων τους.
Εκ μέρους της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, ο κ. Αντώνης Αντωνόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το νομό Κέρκυρας έλαβαν οι εξής:
 1. Αμπατζίδου Μαρία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αργυράδων
 2. Γκαμπέτα Ελένη από το Ενιαίο Λύκειο «Αλκίνοος»
 3. Θωμάς Γεώργιος από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Κέρκυρας
 4. Καρβούνη-Συμπέθερου Μαρία από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας
 5. Κατσαρού ¶ννα από το Ενιαίο Λύκειο Σκριπερού
 6. Κοσκινά Αλεξία από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας
 7. Κουλούρη Αγγελική από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας
 8. Κουτσούρη Γεωργία-Σπυριδούλα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κασσιώπης
 9. Μακρής Νικόλαος από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας
 10. Μπρεγκόβα Ιωάννα από το Ενιαίο Λύκειο Καστελλάνων
 11. Ψαράκης Κωνσταντίνος από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου