Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία": Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών του νομού Λέσβου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του νομού Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η τελετή αυτή είναι η 1η στο σύνολο των 30 και πλέον εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank  στους κατά τόπους νομούς.
Το πρόγραμμα χορηγιών που καθιέρωσε πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος από την Τράπεζα, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Λέσβου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Κουρκουμέλης, ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, ο Αντινομάρχης Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός, ο Δήμαρχος Γέρας κ. Σωτήριος Ζαμτράκης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Παρέστη επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Αθανάσιος Φραγκόπουλος, εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Πατακός και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Κουρκουμέλης, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias που μέσα από το σημαντικό αυτό πρόγραμμα επιβραβεύει τους θεμελιώδεις παράγοντες της κοινωνίας, τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους, και παράλληλα ενισχύει τη σχέση μεταξύ της αγοράς εργασίας και της εκπαίδευσης.
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός αναφέρθηκε στις πολλές πρωτιές της Λέσβου στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, επισημαίνοντας ότι η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Eurobank επιβραβεύει μεν τις προσπάθειες των μαθητών αλλά και δίνει στόχους για περαιτέρω ενεργοποίηση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία για το νομό της υλοποίησης για δεύτερη χρονιά του προγράμματος της Eurobank.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κ. Αθανάσιος Φραγκόπουλος, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Τράπεζας, σημείωσε ότι καλλιεργεί την άμιλλα μεταξύ των μαθητών και επιβραβεύει την προσπάθεια γονέων και καθηγητών.
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γεώργιος Ζήσης, Τομεάρχης της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, μέσω του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias για το νομό Λέσβου έλαβαν οι εξής:
 1. Αφιοντζή Ελένη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Μυτιλήνης
 2. Βερρή Δέσποινα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου ¶γρας
 3. Γιανναρέλλης Απόστολος από το Ενιαίο Λύκειο Μανταμάδου
 4. Γλεντής Απόστολος από το Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης
 5. Καλαθά Ιωάννα από το Ενιαίο Λύκειο Πολιχνίτου
 6. Καραγιάννης Ευστράτιος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Μυτιλήνης
 7. Κεχαγιά Ελισάβετ από το Ενιαίο Λύκειο Μούδρου
 8. Μπαμπίλης Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Πλωμαρίου
 9. Παναγιώτου Ευαγγελία από το Ενιαίο Λύκειο Μύρινας
 10. Παπουτσής-Κιαχαγιάς Ευάγγελος από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Μυτιλήνης
 11. Τριανταφυλλόπουλος Ζήσιμος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ιππείου
 12. Χατζηαφράτη Μυρσίνη από το Ενιαίο Λύκειο Γέρας
 13. Χονδρονικόλα Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Καλλονής
 14. Ψαρρός Ιωάννης από το Ενιαίο Λύκειο Παμφίλων
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου