Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εκδήλωση ΝΑ Ευρώπης ΠΑΛΛΑΣ Αθήνα

Οι έλληνες επιχειρηματίες, με περισσότερα από € 5 δισ. επενδεδυμένα κεφάλαια στα Βαλκάνια, είναι από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην περιοχή. Στην Αλβανία, Βουλγαρία και Fyrom, οι έλληνες επενδυτές κατέχουν την πρώτη θέση, ενώ στη Ρουμανία, συγκαταλέγονται στους τρεις πρώτους.
Οι έλληνες επιχειρηματίες, με περισσότερα από € 5 δισ. επενδεδυμένα κεφάλαια στα Βαλκάνια, είναι από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην περιοχή. Στην Αλβανία, Βουλγαρία και Fyrom, οι έλληνες επενδυτές κατέχουν την πρώτη θέση, ενώ στη Ρουμανία, συγκαταλέγονται στους τρεις πρώτους.  Είναι φυσικό κατά συνέπεια οι επενδυτές να αναζητούν την αρωγή εξειδικευμένων υπηρεσιών, χρηματοπιστωτικών και άλλων.  Σ΄ αυτή την προσπάθεια, η Eurobank, με ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια και πιθανή περαιτέρω ανάπτυξή της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φιλοδοξεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο.  Για τον έλληνα ή και τον ξένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια, η Eurobank αποτελεί τον ασφαλέστερο και χρησιμότερο σύμμαχο, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.  Με την υποστήριξη τόσο των κεντροποιημένων μονάδων της Τράπεζας στην Αθήνα, όσο και σε τοπικό επίπεδο μέσα από τις θυγατρικές της τράπεζες, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια, μπορεί να αναγνωρίσει στην Eurobank έναν έμπειρο, αποτελεσματικό και έμπιστο συνεργάτη. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias, κ. Νικόλαος Νανόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο μέγαρο «Παλλάς Αθηνά», αναφορικά με την τραπεζική επιχειρήσεων της Eurobank στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 
Στην εκδήλωση, όπου παρευρέθησαν πολλοί έλληνες επιχειρηματίες καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών κρατών της Βαλκανικής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, τόνισε ότι η Τράπεζα έχει ως κύριο στόχο να γίνει μια ισχυρή περιφερειακή τράπεζα.  Με δυναμική παρουσία σήμερα στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία-Μαυροβούνιο και με πιθανή επέκταση και σε άλλα κράτη, στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των χωρών αυτών αλλά και να σταθεί δίπλα στην ελληνική επιχείρηση που επενδύει, εισάγει ή εξάγει και γενικά δραστηριοποιείται στα κράτη αυτά.  Θέλουμε, τόνισε ο κ. Ν. Καραμούζης, να καταστεί «η Eurobank ο έμπιστος συνεργάτης σας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ο επικεφαλής των Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank, κ. David Watson, παρουσίασε, στην εκδήλωση, τη διεθνή στρατηγική της Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι αποσκοπεί στη μετεξέλιξή της σε μια σημαντική τραπεζική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, και πρόσθεσε ότι η Eurobank προσδοκεί να γίνει ο σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους για επέκταση στα Βαλκάνια, όπου η Eurobank διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία.  Στη Ρουμανία με τη Banc Post (που κατέχει το 53% των μετοχών της) στη Βουλγαρία με την Post Bank (που κατέχει το 97% των μετοχών της) και, στη Σερβία-Μαυροβούνιο με την EFG Eurobank AD Beograd (που κατέχει το 94% των μετοχών της).  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fitch IBCA αξιολόγησε την Post Bank με ΒΒ+ για την μακροπρόθεσμη περίοδο, με Β για την βραχυπρόθεσμη περίοδο και θετική άποψη (τα υψηλότερα δυνατά για την Βουλγαρία).  Στη Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία-Μαυροβούνιο, μέσω των θυγατρικών του τραπεζών, ο Όμιλος της EFG Eurobank Ergasias διαθέτει συνολικά 286 καταστήματα και πέραν αυτών, παρουσία σε 4.860 ταχυδρομικά γραφεία στη Βουλγαρία και Ρουμανία.  Μετά την αναδιάρθρωση των τραπεζών αυτών τόσο η Post Bank, όσο και η Banc Post αλλά και η EFG Eurobank AD Beograd παρέχουν ευρύτατο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών τόσο σε επίπεδο retail όσο και σε επίπεδο τραπεζικής επιχειρήσεων που καλύπτουν αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά την επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Ο Πρέσβυς της Ρουμανίας στην Αθήνα κ.Caius Train Dragomir σε ομιλία του τόνισε ότι η χώρα του, με τους ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς αυξήσεως του ΑΕΠ και το μέγεθος της οικονομίας της, αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τις ξένες άμεσες επενδύσεις, ενόψει μάλιστα της πλήρους εντάξεώς της, όπως και της Βουλγαρίας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007.
Ο Πρέσβυς της Σερβίας-Μαυροβουνίου στην Αθήνα κ. Dusan Batakovic αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που άρχισαν προ τριετίας στη χώρα του για την αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό της οικονομίας, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι μονόδρομος και αποβλέπουν στην εγκαθίδρυση μιας οικονομίας ελεύθερης αγοράς κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.