Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Έκδοση Ομολόγων

Ολοκληρώθηκε σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία η έκδοση ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων, που πραγματοποίησε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Ολοκληρώθηκε σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία η έκδοση ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων, που πραγματοποίησε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη έκδοση μεγάλης ελληνικής τράπεζας στις διεθνείς αγορές. Τα ομόλογα είναι λήξης 2036 με δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής το 2011. Το συνολικό ποσό της τιτλοποίησης ανέρχεται σε €750 εκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέσο κόστος άντλησης των κεφαλαίων για 7 έτη είναι Euribor + 0,19 μονάδες βάσης και είναι από τα χαμηλότερα στην αγορά.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης δήλωσε ότι  «η αξιολόγηση που επετεύχθη, σε συνδυασμό και με την υπερκάλυψη της έκδοσης, επιβεβαιώνει την επιτυχή παρουσία της τράπεζας στις διεθνείς αγορές και αντανακλά τη δυναμική και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της EFG Eurobank Ergasias».

H υλοποίηση προγράμματος τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων έχει ως στόχο την κάλυψη του διευρυνόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος της Τράπεζας, η οποία έτσι αξιοποιεί μια νέα πηγή μακροπρόθεσμης κάλυψης των αναγκών της σε άντληση κεφαλαίων. Η επιτυχία του προγράμματος τιτλοποίησης θα βοηθήσει την Eurobank να προσφέρει τα προιόντα και τις υπηρεσίες της με ακόμα καλύτερους και ανταγωνιστικούς όρους.

Πιστοληπτική διαβάθμιση στα ομόλογα αυτά παρείχαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Moody´s και Fitch. Συγκεκριμένα, ποσό €693,5 εκ. έλαβε την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση με Αaa/AAA (με κουπόνι τρίμηνο Euribor + 0,16 μονάδες βάσης), ποσό €32εκ. αξιολογήθηκε ως Αa/A (με κουπόνι τρίμηνο Euribor + 0,38 μονάδες βάσης) και ποσό €24,5εκ. ως Βaa/BBB (με κουπόνι που καθορίζεται από Euribor + 0,78 μονάδες βάσης αντίστοιχα).

Σύμβουλοι για την τιτλοποίηση είναι η Citibank, η Deutsche Bank και η EFG Telesis Finance.

Στα πλαίσια της διάθεσης του ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά, ομάδα στελεχών με επικεφαλής την κα Ιάσμην Ράλλη, Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας, πραγματοποίησε σειρά παρουσιάσεων σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικούς οίκους. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων στο Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη, το Μόναχο, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβόνα και την Αθήνα εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών, που επιβεβαιώθηκε από την υπερκάλυψη της έκδοσης.