Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»
Νέο Πρόγραμμα χορηγιών της Eurobank για το σχολικό έτος 2003 - 2004

Ο Όμιλος της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, το νέο Πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2003 – 2004. Στόχος της Τράπεζας είναι να υποστηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι νέοι άνθρωποι όχι μόνον για να επιτύχουν την είσοδό τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική τους ζωή.
Ο Όμιλος της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, το νέο Πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2003 – 2004. Στόχος της Τράπεζας είναι να υποστηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι νέοι άνθρωποι όχι μόνον για  να επιτύχουν την είσοδό τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική τους ζωή. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το οποίο εγκαινιάσθηκε πέρυσι, εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της Eurobank να συμβάλει ενεργά τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και σε άλλους σημαντικούς τομείς όπως ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, υποβοηθώντας με το δικό της τρόπο την προσπάθεια της Πολιτείας για την ενίσχυση των θεσμών και των αξιών που διέπουν μια σύγχρονη κοινωνία.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  κα Μαριέττα Γιαννάκου υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, συγχαίροντας την Eurobank και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ν. Νανόπουλο προσωπικά, για την έμφαση που δίνει στην προσπάθεια  ενίσχυσης της Παιδείας. Ταυτόχρονα κάλεσε και άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα να δραστηριοποιηθούν σε ανάλογες κατευθύνσεις στο πλαίσιο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής λογικής που συνδυάζει την γνώση με την κοινωνική αποτελεσματικότητα. «Η μεγαλύτερη επένδυση για την Ελλάδα είναι η συνεχής αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της», υπογράμμισε η κ. Γιαννάκου, τονίζοντας οτι έχει μεγάλη σημασία η αποτελεσματική παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα όταν το κράτος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες που δημιουργούνται. Η υπουργός επεσήμανε επίσης ότι στις σημερινές συνθήκες, η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, είναι προυποθέσεις για την αύξηση της απασχόλησης. Ετσι, είναι αναγκαίο να συνδυάσουμε την Παιδεία με τις γνώσεις, τις επιστήμες και την αναβάθμιση των ικανοτήτων μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για την αύξηση της απασχόλησης.
 
Στην ενεργό και πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τη θερμή ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και ευρύτερα των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα, κατά την πρώτη εφαρμογή του Προγράμματος, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νικόλαος Νανόπουλος, υπογραμμίζοντας οτι «η ανταπόκριση αυτή μας ενθαρρύνει και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Η δέσμευσή μας να συνεχίσουμε το Πρόγραμμα αυτό απορρέει από την ευρύτερη στρατηγική επιλογή του τραπεζικού μας ομίλου να έχει μια σταθερά ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι συνεισφέροντας δημιουργικά στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται.Εξάλλου, αυτή είναι και η φιλοσοφία με την οποία η Τράπεζα και ο βασικός της μέτοχος, η οικογένεια Λάτση, δημιούργησαν μια παράδοση κοινωνικής προσφοράς που εξειδικεύεται μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα χορηγιών οι οποίες εστιάζονται σε τρείς ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς, δηλαδή στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Παιδεία».
Ο κ. Νανόπουλος πρόσθεσε πως η σημασία που αποδίδει η Eurobank στο θέμα της κοινωνικής προσφοράς αποτυπώνεται και στο γεγονός οτι οι δραστηριότητες αυτές απορροφούν περίπου το 2% των καθαρών κερδών της Τράπεζας σε ετήσια βάση. Είναι ενδεικτικό οτι τα τέσσερα τελευταία χρόνια το οικονομικό μέγεθος της κοινωνικής συνεισφοράς της Eurobank μέσα από χορηγίες και δωρεές ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου
Στη συνέχεια ο κ, Νανόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο του Προγράμματος για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά τονίζοντας ότι κατά το νέο αυτό κύκλο προβλέπεται η επιβράβευση των αριστούχων αποφοίτων μαθητών και μαθητριών από κάθε ένα από τα 1.300 περίπου Λύκεια όλης της Ελλάδας, δημόσια, ιδιωτικά, πρωϊνά ή εσπερινά. Οι αριστούχοι απόφοιτοι θα τιμηθούν και πάλι σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε νομό και περιφέρεια της χώρας και η βράβευση θα συνοδεύεται και πάλι από το συμβολικό ποσό των 1000 Ευρώ για κάθε ένα αριστούχο απόφοιτο.  Οι πρώτοι από κάθε νομό, δηλαδή «οι πρώτοι των πρώτων» θα βραβευθούν σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του Προγράμματος βραβεύθηκαν 1.101 μαθητές αριστούχοι απόφοιτοι από σχολεία όλης της χώρας σε 40 τελετές βράβευσης στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 8.000 άτομα.
«Για μας στην Eurobank ο χώρος της Παιδείας είναι αξιωματικά χώρος που πάντα μας προκαλεί και μας εμπνέει. Πιστεύουμε ακράδαντα οτι η Παιδεία και ειδικότερα το επίπεδο και η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να είναι διαχρονικά, μείζων εθνικός στόχος και η πιο σημαντική εθνική μας επένδυση για το μέλλον. Ένας στόχος που μας αφορά όλους και μας θέτει προκλήσεις στις οποίες ως κοινωνία και ως πολιτεία, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά» υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το ευρύτερο ενδιαφέρον της Τράπεζας για την Παιδεία επιβεβαιώνεται και από τη συνεχή προσπάθεια εφαρμογής εσωτερικών προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών της, που διαθέτουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μέση ηλικία τα 35 χρόνια. Είναι ενδιαφέρον οτι πάνω από το 50% του ανθρώπινου δυναμικού της Eurobank είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτερων ή ανώτατων σχολών ενώ ένα ποσοστό 8% διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών  σπουδών ή διδακτορικό τίτλο.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία ειδικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον χρηματοοικονομικό τομέα, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό ίδρυμα ALBA το οποίο ήδη παρακολουθούν 63 στελέχη και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από την Τράπεζα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττα Γιαννάκου, ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Καλός, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και βουλευτής κ. Πέτρος Ευθυμίου, οι βουλευτές κ. Μαρία Δαμανάκη και Γιώργος Ιωαννίδης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Βενιέρης, ο κ. Ευάγγελος Χρόνης Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Λάτση και στελέχη Συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.