Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Σ. Μπεκατώρου - A. Tσουλφά: Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην Αθήνα!

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας βρίσκονται οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου 470, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Tσουλφά οι οποίες δηλώνουν έτοιμες να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας βρίσκονται οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου 470, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Tσουλφά οι οποίες δηλώνουν έτοιμες να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, οι δύο χρυσές ιστιοπλοείς μίλησαν για το πρόγραμμα προετοιμασίας τους και τους υψηλούς στόχους τους για τις διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν κατά το επόμενο διάστημα μέχρι και τους Oλυμπιακούς. Eξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την υποστήριξη της προσπάθειάς τους από τον αποκλειστικό χορηγό τους, την Tράπεζα EFG Eurobank Ergasias καθώς και από όλους όσους βρίσκονται δίπλα τους, επισημαίνοντας τη σημασία της υποστήριξης αυτής που τους επιτρέπει να αφοσιώνονται απερίσπαστα στην επιδίωξη των στόχων τους.

Tο επιτυχημένο και διάσημο δίδυμο της ελληνικής ιστιοπλοΐας εκπροσωπεί από το 1997 νικηφόρα τη χώρα μας σε πολλές διεθνείς συναντήσεις, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο των Παγκόσμιων Πρωταθλητριών για 4η συνεχή χρονιά.

Mέχρι τους Oλυμπιακούς της Aθήνας τα χρυσά κορίτσια της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας θα συμμετάσχουν σε αρκετές, ιδιαίτερα σημαντικές, διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων είναι το Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιο αναλυτικά, το αγωνιστικό πρόγραμμα μέχρι τους Ολυμπιακούς έχει ως εξής:

  • Tο Eurolymp στη Γαλλία (Hyeres), 23-30/4/2004
  • Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κροατία (Zadar), 4-16/5/2004
  • Tο Eurolymp στην Ολλανδία (Medemblik) 26-30/5/2004
  • Tο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία (Warnemunde), 1-10/6/2004
  • To Eurolymp στη Γερμανία (Kieler Bay), 19-27/6/2004

Όπως δήλωσαν οι δύο πρωταθλήτριες, η συμμετοχή και βέβαια ο στόχος της πρωτιάς και στους Oλυμπιακούς της Aθήνας αποτελεί «στοίχημα ζωής», ενώ είναι μια μοναδική ευκαιρία και μεγάλη τιμή να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κορυφαία αυτή διοργάνωση που πραγματοποιείται στη χώρα μας. 

Aπό την πλευρά του ο προπονητής των ιστιοπλόων κ. Ηλίας Μυλωνάς αναφέρθηκε αναλυτικά στην προετοιμασία των δύο αθλητριών επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και την άρτια προετοιμασία που θα τους επιτρέψει για μια ακόμα φορά να κατακτήσουν τους στόχους τους. 

Την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής αυτής, ο οποίος ευχαρίστησε τις δύο χρυσές αθλήτριες για τις λαμπρές επιδόσεις και διακρίσεις τους που προβάλλουν τον ελληνικό αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο και κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες.   Επεσήμανε επίσης πως η Eurobank θα βρίσκεται δίπλα τους και σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της προετοιμασίας και εξέφρασε την βεβαιότητα πως και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας θα κατακτήσουν το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.  Όπως τέλος είπε ο κ. Γ. Αλβέρτης "Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς να στηρίζουμε την προσπάθειά σας.  Έχετε χαρίσει στην Ελλάδα πολύ σημαντικές διακρίσεις, σε ένα άθλημα πιθανώς όχι τόσο δημοφιλές και προβεβλημένο λόγω του ότι στερείται «κερκίδας».  Αυτό, όχι μόνο δεν υποβιβάζει το μέγεθος των επιτυχιών σας αλλά τονίζει ακόμα παραπάνω την αξία της προσπάθειας που καταβάλλετε».  Και συνέχισε: «Η  Eurobank έχει επιλέξει να παίζει ενεργό και δημιουργικό ρόλο και στο χώρο του αθλητισμού στηρίζοντας την προσπάθεια Ελλήνων αθλητών του στίβου, της ιστιοπλοΐας και όλων των εθνικών ομάδων μπάσκετ, γιατί πιστεύει ότι η συνεχής προσπάθεια για την κατάκτηση υψηλών στόχων και ο σταθερός προσανατολισμός προς την επιδίωξη της επιτυχίας αποτελούν σημαντικές αξίες με τις οποίες ταυτίζεται και η ίδια η τράπεζα".