Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Θεσμικοί Επενδυτές

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος, για το τρέχον έτος, κύκλος παρουσιάσεων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος, για το τρέχον έτος, κύκλος παρουσιάσεων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Οι παρουσιάσεις για πρώτη φορά κάλυψαν θεσμικούς με έδρα τις Δυτικές πολιτείες των Η.Π.Α. και του Καναδά. Ειδικότερα, κλιμάκια της Διοίκησης της Eurobank είχαν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές στη Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Σαν Φραντσίσκο, Λος 'Aντζελες, Σαν Ντιέγκο, Τορόντο, Μόντρεαλ, ενώ στην Ευρώπη οι παρουσιάσεις επικεντρώθηκαν στο Λονδίνο, 'Aμστερνταμ, Φρανκφούρτη, και Παρίσι. Κατά τις παρουσιάσεις αυτές έγινε κατ΄ αρχήν αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στις προοπτικές της, λαμβανομένων υπόψη και των επιπτώσεων από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, ειδικότερα δε στην πορεία και τις προοπτικές του ελληνικού πιστωτικού συστήματος και τον ρόλο που αυτό διαδραματίζει στα Βαλκάνια. Σε ό,τι αφορά την Eurobank αναλύθηκε η μακροχρόνια στρατηγική της Τράπεζας στον ευρύτερο χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης και υπογραμμίσθηκε η σημαντική θέση της Τράπεζας σε κρίσιμους τομείς της αγοράς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υιοθέτηση των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης που συμβάλλουν στη διαχείριση των θεμάτων με διαφάνεια και συνέπεια, καθώς και στην αυστηρή πολιτική διαχείρισης κινδύνων και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.
Οι παρουσιάσεις έγιναν στο πλαίσιο της πολιτικής της Τράπεζας για αμφίδρομη ενημέρωση των θεσμικών επενδυτών εσωτερικού και εξωτερικού ιδίως μετά τη σημαντική αύξηση, κατά το 2003, της συμμετοχής των Ελλήνων και ξένων θεσμικών, που σήμερα ανέρχεται στο 22,5%, στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank.