Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία

Με τη βράβευση 125 αριστούχων της Γ΄ Λυκείου Νοτίων Προαστίων και Υπολοίπου Αττικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή (9-11-03), για την Περιφέρεια Αττικής, η απονομή των βραβείων που καθιέρωσε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias στα πλαίσια του νέου προγράμματος χορηγιών της «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Με τη βράβευση 125 αριστούχων της Γ΄ Λυκείου Νοτίων Προαστίων και Υπολοίπου Αττικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή (9-11-03), για την Περιφέρεια Αττικής, η απονομή των βραβείων που καθιέρωσε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias στα πλαίσια του νέου προγράμματος χορηγιών της «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις πρωτεύουσες διαφόρων Νομών με την βράβευση του ή της αριστούχου απόφοιτου μαθητή ή μαθήτριας με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, σε όλη την Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ. Η πρωτοβουλία της Eurobank με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πέτρος Ευθυμίου, που παρέστη στην εκδήλωση, τόνισε – απευθυνόμενος στους βραβευθέντες και τους οικείους τους – ότι η αριστεία συμπυκνώνει την σημαντική δουλειά στο σχολείο αλλά και τον κόπο και την σκληρή προσπάθεια του μαθητή σε μια γόνιμη άμιλλα. Και αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες για τις επιδόσεις τους και τις οικογένειές τους για την ηθική και υλική στήριξή τους εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητος. Ο υπουργός ανεφέρθη στην υλικοτεχνική ενίσχυση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για να καταλήξει ότι σήμερα είμαστε σε ευθύ ανταγωνιστικό και συγκρίσιμο περιβάλλον με άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Βύρων Μπαλλής σε ομιλία του ανεφέρθη στη φιλοσοφία της Eurobank για την μέσω χορηγιών στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, κοινωνική παρουσία του Ομίλου και τόνισε ότι είναι απαραίτητο η κοινωνική μας προσφορά να παρακολουθεί χωρίς υστέρηση την αναπτυξιακή μας πορεία, αντανακλώντας έτσι τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και τις αξίες της Τράπεζας και των μετόχων της. Η πρώτη και μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η πετυχημένη πορεία της Τράπεζάς μας τα τελευταία χρόνια δημιούργησε 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Προσλάβαμε νέα παιδιά με όρεξη, ταλέντο, μόρφωση, δυναμισμό και τα εντάξαμε στον Όμιλό μας προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητα καριέρας σ’ ένα δυναμικό περιβάλλον, έντονα αξιοκρατικό επεσήμανε ο κ. Μπαλλής. Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» έτυχε της αποδοχής και της στήριξης των εκπαιδευτικών ενώ το αγκάλιασαν σπουδαστές, οι οικογένειές τους και το σύνολο της κοινωνίας. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Χριστίνα Κοψίνη. Σημείωση: Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις:
Τομέας Εταιρικής Επικοινωνίας 210 3371062