Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Στελέχη EFG Finance

Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ενίσχυση των μονάδων της κεφαλαιαγοράς, των νέων προιόντων και της παροχής επενδυτικών συμβουλών με νέο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.
Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ενίσχυση των μονάδων της κεφαλαιαγοράς, των νέων προιόντων και της παροχής επενδυτικών συμβουλών με νέο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Στόχος των κινήσεων αυτών είναι η επιτυχημένη και αποτελεσματική υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών της Τράπεζας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στον ευρύτερο χώρο της επενδυτικής τραπεζικής. Συγκεκριμένα:

 • Στο τμήμα New Product Development, που είναι υπεύθυνο για την έκδοση νέων προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου, και σύνθετων επενδυτικών προϊόντων με αποδόσεις που συνδέονται με την μετακίνηση δεικτών, συναλλαγματικών ισοτιμιών και επιτοκίων ανέλαβε υπεύθυνος ο κ. Μ. Σαββίδης, ο οποίος έχει εργαστεί για τέσσερα χρόνια στο τμήμα Risk Analysis Management and Quantitative Analysis της Deutsche Bank στο Λονδίνο και ήταν υπεύθυνος για ένα χρόνο για τα σύνθετα προϊόντα στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Ο κ. Σαββίδης είναι κάτοχος Ph.D & MSc. στην αεροναυπηγική από το Imperial College.
 • Στο τμήμα Advisory/Investment Strategy, που είναι υπεύθυνο για τη διαμόρφωση της επενδυτικής στρατηγικής της Τράπεζας και της πελατείας με ανάλυση και βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίων και προτάσεις επενδυτικών χαρτοφυλακίων οι οποίες περιλαμβάνουν Μετοχές, Ομόλογα, Ρευστά Διαθέσιμα, Αμοιβαία Κεφάλαια και Σύνθετα Επενδυτικά Προϊόντα, απασχολούνται τέσσερα στελέχη με μεγάλη εμπειρία στο χώρο:
 • Ο κ. Βασίλειος Πατίκης, ο οποίος εργάστηκε από το 1996 ως το 2001 στο Λονδίνο στον τομέα του Asset Management. Τα τελευταία δυο χρόνια στο Λονδίνο ασχολήθηκε ως Quantitative Strategist στη Merrill Lynch Investment Managers. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην JP Morgan Investment Management ως Quantitative Analyst στον τομέα του συναλλάγματος. Ο κ. Πατίκης αποφοίτησε το 1991 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κατεύθυνση τα Οικονομικά. Το 1997, έλαβε το διδακτορικό του στα Διεθνή Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Ο κ. Βασίλειος Κοσμάς, ο οποίος έχει εργαστεί ως σύμβουλος για την Ολλανδική Pink Elephant - Roccade Informatica Groep NV, στο Σικάγο των Η.Π.Α., ως εσωτερικός ελεγκτής στην Ιονική Α.Ε.Δ.Α.Κ., και ως οικονομικός αναλυτής στην Alpha Asset Management Α.Ε.Π.Ε.Υ. Ο κ. Κοσμάς είναι κάτοχος ΜΒΑ και Μ.Β.Ι. στην επιχειρηματική πληροφορική από το Rotterdam School of Management του Πανεπιστημίου Erasmus και κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Ο κ. Αχιλλέας Στογιόγλου έχει εργαστεί σαν αναλυτής συστημάτων στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών και έχει διατελέσει στέλεχος έρευνας και ανάπτυξης στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών. Είναι κάτοχος PhD in Statistical Signal Processing από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κάτοχος MSc in Information Technology and Neural Computation και κάτοχος MSc in Finance and Banking από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. ’Εχει ακόμα πτυχίο Μαθηματικού από το ΑΠΘ.
 • Ο κ. Γιάννης Κούρταλης, έχει εργαστεί στο Λονδίνο στις Citicorp και Salomon Smith Barney σαν στέλεχος Investment Banking με εξειδίκευση στις Αμερικανικές και Δυτικοευρωπαϊκές νέες αγορές. Ο κ. Κούρταλης είναι κάτοχος MSc in Management and Business Decision Making από το London School of Economics και έχει πτυχίο BSc in Banking and International Finance από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.H EFG Finance, ο επενδυτικός οίκος της EFG Eurobank Ergasias, ενίσχυσε τη Διεύθυνση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών με τρία στελέχη:
 • Η κα.Ράνια Εκατερινάρη, η οποία έχει εργαστεί στο Λονδίνο στο τμήμα Global Investment Banking , Energy & Utilities Group της Deutsche Bank ως Associate, ως σύμβουλος στην Artur D. Little στο τμήμα Global Energy Practice και ως Βusiness Developer στην Texaco Global Gas & Power. H κα. Εκατερινάρη είναι κάτοχος ΜΒΑ in International Business από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και Πτυχίο ΒΑ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ΑΠΘ.
 • Ο κ. Βλάσης Μούγιος, ο οποίος προέρχεται από την PricewaterhouseCoopers, όπου εργάστηκε για τέσσερα έτη, ως σύμβουλος στο τμήμα παροχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών. Ο κ. Μούγιος είναι κάτοχος MBA στα Χρηματοοικονομικά από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και κάτοχος MSc και ΒEng Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου. Ο κ. Μούγιος είναι μέλος του ACCA (Association of Chartered Certified Accountants).
 • O κ. Δημήτριος Παγκράτης, ο οποίος έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στην KPMG. Ο κ. Παγκράτης είναι κάτοχος ΜSc in International Accounting and Finance από το London School of Economics. Έχει ακόμα πτυχίο ΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.H EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, ενίσχυσε το δυναμικό της με τρία νέα στελέχη:
 • Ο κ. Χρήστος Ελαφρός θα αναλάβει τη Διεύθυνση του Τμήματος Ανάλυσης από τα μέσα Μαρτίου του 2001. Ο κ. Ελαφρός προέρχεται από την Τelesis Χρηματιστηριακή, όπου είχε τη θέση του Senior Equity Analyst. Ο κ. Ελαφρός έχει πτυχίο MSc in Investment Management από το City University Business School του Λονδίνου, πτυχίο MSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το ίδιο Πανεπιστήμιο και πτυχίο BEng Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
 • Ο κ. Ζαχαρίας Μανιάτης ανέλαβε πρόσφατα τη Διεύθυνση του Τμήματος Εξυπηρέτησης Ιδιωτών Πελατών. Προέρχεται από την Alpha Χρηματιστηριακή, όπου κατείχε τη θέση του Διευθυντή στη Διεύθυνση Διαχείρισης Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων και τη θέση του Χρηματιστηριακού Εκπροσώπου από τον Ιούνιο του 2000. Εργάστηκε από το 1995 στην Alpha Xρηματιστηριακή, στη Διεύθυνση Διαχείρισης Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων, όπου ξεκίνησε ως Assistant Portfolio Manager, τον Ιανουάριο του 1997 ανέλαβε τη θέση του Portfolio Manager και τον Ιανουάριο του 1998 μέχρι το Δεκέμβριο του 1998 διετέλεσε Διευθυντής Marketing. O κ. Μανιάτης έχει πτυχίο MSc στα Χρηματοοικονομικά από το London Business School και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Ο κ. Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εργάστηκε ως Senior Trader στα παράγωγα και άλλα σύνθετα προϊόντα και στην πρώην Τράπεζα Χίου ως Dealer στο Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων θα αναλάβει υπεύθυνος για το market making στο Τμήμα Παραγώγων. Είναι κάτοχος πτυχίου ΜΑ in International Business and Management από το Πανεπιστήμιο του Westminster, πτυχίου ΜSc στη Ναυπηγική και BEng Μηχανολόγου Μηχανικού από το University College of London. Ο κ. Ζαφειρόπουλος έχει ακόμα Πιστοποιητικό Ειδικού Διαπραγματευτή (Market Maker) από το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών.
 •