Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Επίσκεψη της Διοίκησης του ομίλου Eurobank στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη και σειρά σημαντικών επαφών με πολιτικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Κύπρου πραγματοποίησαν στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Σταύρος Ιωάννου, συνοδευόμενοι από τον κ. Μιχάλη Λούη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank Cyprus Ltd (Eurobank Κύπρου) και Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, και συζητήθηκαν οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος εξυγίανσης. Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την Τράπεζα για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει στην οικονομία της Κύπρου, που πιστοποιείται από τη μακροχρόνια επένδυση του Ομίλου μέσω της δυναμικής παρουσίας και της συμβολής της Eurobank Cyprus στην κυπριακή αγορά.

Επίσης τα στελέχη της Διοίκησης είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, σχετικά με την πορεία του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Κύπρο και την αποκατάσταση της ομαλότητας στην αγορά, μετά και την άρση όλων των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Εξυγίανσης.

Στις επαφές της Διοίκησης με τις κυπριακές αρχές ο κ. Ν. Καραμούζης, τόνισε ότι η Κύπρος αποτελεί στρατηγικής σημασίας προορισμό για τον Όμιλο της Eurobank, στόχος της οποίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας καθώς και του ρόλου της στην οικονομία της χώρας.

Παράλληλα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Cyprus πραγματοποιήθηκε απολογισμός των πεπραγμένων του 2015 και συζητήθηκαν οι προοπτικές του 2016, με έμφαση στη στρατηγική ανάπτυξης της Τράπεζας, την ενίσχυση της παρουσίας της και την διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της και τέλος, την πρόθεση ουσιαστικής στήριξης βιώσιμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.