Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σε αγορά ακινήτων συνολικής έκτασης 20.200 τ.μ. προχώρησε η EFG Eurobank Properties A.E., η θυγατρική εταιρία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.
Σε αγορά ακινήτων συνολικής έκτασης 20.200 τ.μ. προχώρησε η EFG Eurobank Properties A.E., η θυγατρική εταιρία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate. Υπενθυμίζεται ότι, στο μετοχικό σχήμα της EFG Eurobank Properties μετέχουν η Lamda Development και η Deutsche Bank.
Οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2000 και η επένδυση αφορά:
  • Σε κτίρια γραφείων συνολικής έκτασης περίπου 3.000 τ.μ. που βρίσκονταιστη συμβολή της οδού Καλλιρρόης με τη Λ. Βουλιαγμένης.
  • Σε κτίρια γραφείων συνολικής έκτασης περίπου 17.200 τ.μ. στη Λ. Κηφισίας, στο συγκρότημα κτιρίων INTERAMERICAN PLAZA.

    Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Δημιουργία Α.Ε., θυγατρική της Lamda Development, η EFG Eurobank Properties προχώρησε και στην αγορά ενός άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων στην τοποθεσία Aγιος Κωνσταντίνος Αμαρουσίου, παραπλεύρως του συγκροτήματος INTERAMERICAN PLAZA, με ποσοστά συμμετοχής 20%/80% αντιστοίχως. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο πρόκειται να αναπτυχθεί από τη Δημιουργία Α.Ε. σύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ. με χώρους στάθμευσης.
    Οι επενδυτικές αυτές κινήσεις σηματοδοτούν την έναρξη υλοποίησης ενός φιλόδοξου προγράμματος της EFG Eurobank Properties A.E. με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η κατάκτηση πρωταγωνιστικού ρόλου στην ελληνική κτηματαγορά, όχι μόνο στον τομέα των υπηρεσιών αλλά και με την ιδιότητα του επενδυτή. Περαιτέρω, η εταιρία προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η κεφαλαιαγορά, τόσο μέσω της αυτόνομης εισόδου της στο ΧΑΑ, όσο και, μόλις το επιτρέψει το θεσμικό πλαίσιο, μέσω της δημιουργίας funds τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους ιδιώτες επενδυτές.

  •