Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

12  χρόνια η Eurobank στηρίζει έμπρακτα την Παιδεία
Τελετή βράβευσης στην Αθήνα
Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με περισσότερους από 1000 φοιτητές, γονείς, καθηγητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας βραβεύθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις το σχολικό έτος 2013-14 στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το Πρόγραμμα αυτό της Eurobank, που γίνεται για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό. Φέτος οι αριστούχοι απόφοιτοι που επιβραβεύονται ανέρχονται συνολικά σε 987 σε όλη την Ελλάδα. Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύτηκαν 372 αριστούχοι, 337 απόφοιτοι του Νομού Αττικής και 35 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Σάμου, Χίου και Λέσβου που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Αθήνας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες τελετές βράβευσης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ έχουν βραβευθεί περισσότεροι από 14.000 αριστούχοι συνολικά από την έναρξη του Προγράμματος.
Στο χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί θεσμό εδώ και δώδεκα χρόνια, δηλώνει τη συνεχή και συνεπή στάση της Τράπεζας για επιβράβευση των αριστούχων και για επένδυση στην Παιδεία και τη Γνώση. Παράλληλα, απευθυνόμενος στους αριστούχους, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα κεφάλαιο που μόνο αποδίδει και που δεν κινδυνεύει από το οικονομικό περιβάλλον. Αυτό το κεφάλαιο είναι οι σπουδές, η γνώση και η προσπάθεια. Αυξήστε αυτό το κεφάλαιο. Καλή επιτυχία σε όλους».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, στην ομιλία του ανέφερε,  « “Η ποιότητα των προσδοκιών και των στόχων μας καθορίζει και την ποιότητα των πράξεών μας” είχε πει κάποτε ο μεγάλος Γάλλος επιχειρηματίας, συγγραφέας και καινοτόμος Αντρέ Γκοντέν. Πρόκειται για μια φράση που μας ταιριάζει και μας εμπνέει στη Eurobank και πιστεύω ότι είναι μια φράση που αντικατοπτρίζει και το δικό σας πνεύμα καθώς βάλατε υψηλούς στόχους και τους επιτύχατε. Και είσαστε μόνο στην αρχή μιας σειράς νέων υψηλών, αλλά κυρίως ποιοτικών, στόχων που θα βάλετε στη ζωή σας και σας εύχομαι ολόθερμα να επιτύχετε και αυτούς, να τους υπηρετήσετε με πράξεις αντίστοιχης ποιότητας».
Ακόμη, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι «Η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η βελτίωση μιας σειράς σημαντικών οικονομικών δεικτών δεν έχουν αγγίξει ακόμη αρκετά την καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο θα έρθει και αυτό. Εμείς στη Eurobank ανακοινώσαμε πρόσφατα τη δική μας συμβολή στην προσπάθεια αυτή, την πρωτοβουλία «Δεσμεύσεις 2015» που περιλαμβάνει το διπλασιασμό των νέων χρηματοδοτήσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την χρονιά που έρχεται αλλά και μια σειρά άλλων δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στη χώρα μας, για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει ότι δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά η χώρα μας σε μια τέτοια θέση, όπως αυτή που ζήσαμε στα έξι χρόνια της κρίσης». Κλείνοντας ο κ. Μεγάλου είπε στους βραβευθέντες «θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους βραβευόσαστε σήμερα και να σας προτρέψω να συνεχίστε να έχετε προσδοκίες με ποιότητα, να είστε ασυμβίβαστοι σε αυτό και η επιβράβευση, η επιτυχία, θα ακολουθήσουν. Κρατείστε το κεφάλι ψηλά και μην απογοητεύεστε από όσα συμβαίνουν γύρω σας. Εξακολουθήστε να αριστεύετε για χάρη του εαυτού σας, των γονιών σας, των καθηγητών σας, και όλων εμάς, των συμπολιτών σας, και κυρίως της χώρας μας της Ελλάδας».
Ομιλία πραγματοποίησε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Αντώνης Παπαθεοδούλου, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους νέους αριστούχους, ανέφερε ότι «η επιβράβευση αυτή από τη Eurobank, ιδίως στο δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε, θα πρέπει να τους βοηθήσει να κρατήσουν την πίστη ότι “το μέλλον μας μάς ανήκει και το κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς”, ότι η πίστη αυτή είναι εφόδιο, ισάξιο με τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά. Είναι εφόδιο αόρατο, αλλά όποιος το έχει φαίνεται».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστος Βασιλάκος, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Θεόδωρος Γατσώρης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια της Αττικής, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στην Α’ περιφέρεια Αθήνας, στο 7ο Γενικό Λύκειο Αθήνας, στην Β’ περιφέρεια Αθήνας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού, στην Γ’ περιφέρεια Αθήνας, στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, στην Δ’ περιφέρεια Αθήνας, στο 6ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης, στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στο Β’ Τοσίτσειο - Γενικό Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης, στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής, στο 1ο Γενικό Λύκειο 'Aνω Λιοσίων και στην περιφέρεια Πειραιά στο 2ο Γενικό Λύκειο Σαλαμίνας.