Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Επίσκεψη Διοίκησης στην Κύπρο

Σειρά συναντήσεων με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες στη Λευκωσία και με την ηγεσία της εκεί θυγατρικής Τράπεζας είχε η Διοίκηση και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, που επισκέφθηκαν την Κύπρο.

Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε τη Μεγαλόνησο συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, ο ανώτερος γενικός διευθυντής Φωκίων Καραβίας και τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Wade Burton και Bradley Martin, καθώς και ο σύμβουλος διοίκησης Γιώργος Μαρίνος. Οι κκ. Burton και Martin είναι σημαίνοντα στελέχη της Fairfax Financial Holdings, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank και την εκπροσωπούν στο Διοικητικό Συμβούλιο.του Ομίλου.

Το κλιμάκιο της Eurobank συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο συζητήθηκε η συνεχώς αυξανόμενη παρουσία και ο ρόλος της Eurobank Κύπρου στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και οι συνολικότερες προοπτικές και προκλήσεις στην παρούσα συγκυρία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Eurobank Κύπρου όπου και έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών της. Επίσης, τα μέλη του κλιμακίου της Eurobank είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με 40 βασικά στελέχη της θυγατρικής, ενώ είχαν και επαφές με σημαντικούς πελάτες της Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανακοινώθηκε ότι ο κ. Μιχάλης Λούης αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων του ομίλου Eurobank, διατηρώντας ταυτόχρονα τη θέση του Country CEO στην Κύπρο και Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank Cyprus Ltd.

Η Eurobank Κύπρου συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή πορεία αύξησης των μεγεθών της, παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν στην κυπριακή οικονομία το Μάρτιο του 2013. Το ενεργητικό της εμφανίζει σταθερή αύξηση κάθε χρόνο, φτάνοντας τα 3,682 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ εξαιρετικά ισχυρή και διαρκώς βελτιούμενη είναι και η κεφαλαιακή της θέση με δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων στο 39% το πρώτο εξάμηνο του 2014.