Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Επίσκεψη Προέδρου Fairfax Financial Holdings

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να γίνει και πάλι η Eurobank κερδοφόρος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Eurobank και η διοίκησή της μπορούν να υπερβούν τις προσδοκίες και να παρουσιάσουν το πρώτο πετυχημένο παράδειγμα ανάκαμψης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την κρίση», δήλωσε ο Prem Watsa, πρόεδρος της Fairfax Financial Holdings σε σημερινή ομιλία του προς τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας στην Αθήνα.
Η Fairfax αποτελεί cornerstone investor στη Eurobank μετά την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία επένδυσε €400 εκ.. Παρουσιάζοντας τον Prem Watsa στα 300 στελέχη της Eurobank που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου σημείωσε ότι «η επιτυχία της Tράπεζας να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές του κύρους και της εμβέλειας της Fairfax και του κ. Watsa, όπως και των άλλων cornerstone investors (Capital Research and Management Company, WL Ross, Mackenzie Financial Corporation, Fidelity Management and Research Company, Brookfield International Bank) αποτελεί ορόσημο και εφαλτήριο για το μέλλον» τόσο για την ίδια την Tράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία. «Ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε σταθερά στο πλευρό μας και θα μπορούμε να αντλούμε από την μοναδική παγκόσμια εμπειρία τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει», είπε ο κ. Μεγάλου.
Ο κ. Watsa επισήμανε ιδιαίτερα ότι η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική συστημική τράπεζα με πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση μετά την ανακεφαλαιοποίησή της και ότι με τον τρόπο αυτό βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιουργεί η επάνοδος της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η Eurobank μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό εγχείρημα της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμη τροχιά, τόσο δίνοντας ένα παράδειγμα επιτυχίας στον κρίσιμο τραπεζικό τομέα, όσο και με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων», είπε ο κ. Watsa. Πρόσθεσε, επίσης, ότι με την πρόθεση συμμετοχής με εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank, η  Fairfax αποδεικνύει ότι «θα δίνει το παρών για να στηρίξει με την εμπειρία της» τη διοίκηση. «Πιστεύουμε», είπε, «ότι οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνονται τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και τις θετικές προοπτικές για τη χώρα, υπό την προϋπόθεση μιας σταθερής πορείας εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

Ο Prem Watsa είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, με έδρα το Τορόντο του Καναδά. Η Fairfax Financial Holdings ιδρύθηκε το 1985 και είναι μια εταιρεία συμμετοχών του χρηματοοικονομικού τομέα, η οποία, μέσω των θυγατρικών της, ασχολείται με τον τομέα των ασφαλίσεων, αντασφαλίσεων και της διαχείρισης επενδύσεων. Τα κεφάλαια υπό διαχείριση (στις 31 Μαρτίου 2014) της Fairfax ήταν περί τα $25 δισ.

Από αριστερά: Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings κ. Prem Watsa, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Γεώργιος Γόντικας και ο κ. Φωκίων Καραβίας, Γενικός Διευθυντής Capital Markets & Wealth Management της Eurobank.