Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Eurobank-ΕΤΕπ:100 εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους

100 εκατομμύρια ευρώ στη Eurobank από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

Η Eurobank υπέγραψε σήμερα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σύμβαση δανείου ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα χορηγηθούν, με ευνοϊκούς όρους, σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις για επενδύσεις και κεφάλαια κίνησης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων της Τράπεζας « Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη», το οποίο στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της συγκυρίας, αλλά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Το ποσό αυτό των 100 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί την πρώτη δόση από το σύνολο των 200 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται να χορηγηθούν στη Eurobank από την ΕΤΕπ, με την εγγύηση του «Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις».

Με τη χρηματοδότηση αυτή εγκαινιάζεται η χορήγηση δανείων της ΕΤΕπ σε τράπεζες στην Ελλάδα με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Με την υπογραφή της νέας αυτής σύμβασης, η Eurobank συνεχίζει την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ΕΤΕπ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με τις θυγατρικές Τράπεζες, και επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, δράσεων και προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και, ευρύτερα, της ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας.