Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εγκαίνια νέου υποκαταστήματος στο Λονδίνο

Ένα νέο υποκατάστημα στην καρδιά του Λονδίνου, στο Mayfair, εγκαινίασε η Eurobank EFG.

Τα εγκαίνια του υποκαταστήματος στη Berkeley Square, έγιναν παρουσία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank κ. Νίκου Καραμούζη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της θυγατρικής της Eurobank στην Κύπρο κ. Μιχάλη Λούη, του επικεφαλής του Private Banking του Ομίλου κ. Δήμου Αρχοντίδη, και των στελεχών της Eurobank στο Λονδίνο κκ. Γιάννη Μακρή και 'Αθω Καϊσίδη.

Το νέο κατάστημα, σε στενή συνεργασία με τις θυγατρικές του Ομίλου στο Λουξεμβούργο και την Κύπρο, προσφέρει ενιαίες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διεθνούς τραπεζικής στους εταιρικούς και private banking πελάτες του Ομίλου, εντός και εκτός Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη εμπιστοσύνη των πελατών προς τον Όμιλο της Eurobank EFG –και μάλιστα στους εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς του Private Banking και του Asset Management- παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το διεθνή της αντίκτυπο. Η Eurobank διαχειρίζεται σήμερα κεφάλαια συνολικού ύψους κοντά στα 7 δις ευρώ, για λογαριασμό ιδιωτών πελατών, διατηρώντας ηγετική θέση στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων οργανώθηκαν συναντήσεις με περισσότερους από 80 πελάτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά παρουσιάσεων με ευρεία θεματολογία. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι υπηρεσίες, που παρέχει σε διεθνές επίπεδο η Eurobank EFG Λονδίνου στην τοπική εφοπλιστική και κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα, υπηρεσίες οι οποίες είναι επίσης στη διάθεση όλων των πελατών του Ομίλου στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αναλύθηκαν επίσης οι προοπτικές, οι προκλήσεις και οι επενδυτικές ευκαιρίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία στην τρέχουσα μεταβατική περίοδο. Ιδιαίτερα, ο κ. Καραμούζης επεσήμανε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, υπάρχουν σοβαρές προοπτικές επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με εφαλτήριο την ισχυροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η επιστροφή της Ελλάδας σε έναν ενάρετο κύκλο σταθερής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την κρίση, υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης και πρόσθεσε ότι στην αφετηρία αυτού του κύκλου απαιτείται η χώρα να ενθαρρύνει και να εφαρμόσει ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, μακριά από τον κρατισμό και την εσωστρέφεια. Ως βασικές προϋποθέσεις του νέου μοντέλου ανάπτυξης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank ανέφερε την απελευθέρωση των αγορών και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και την ανάκτηση της διεθνούς εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της χώρας, με βασικούς οικονομικούς άξονες τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, την άνθιση της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων και της οικονομικής εξωστρέφειας, ώστε ο μετασχηματισμός της οικονομίας σε βάθος χρόνου να καταστήσει την Ελλάδα ανταγωνιστική και παραγωγική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή.