Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

H Eurobank EFG επενδύει στην MLS Πληροφορική

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη στήριξη των εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρήσεων ο όμιλος της Eurobank EFG προχώρησε, σε μια νέα επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας MLS Πληροφορική Α.Ε. («MLS»), μίας από τις πλέον δυναμικές επιχειρήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας στην Ελλάδα, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος απέκτησε ποσοστό περίπου 3% των μετοχών της εταιρείας MLS, ενώ δύναται προαιρετικά, βάσει σχετικών συμφωνιών με την εταιρεία και τον βασικό της μέτοχο κ. Ιωάννη Καματάκη να αποκτήσει επί πλέον 550.156 μετοχές (δηλ. περίπου 4 %). Η επένδυση στην MLS είναι η τέταρτη που πραγματοποιεί η Eurobank EFG μετά τις επενδύσεις της στην Chipita, την Μεσόγειος Α.Ε. και την NGP Plastic.

Η MLS δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, παραγωγή και διάθεση συσκευών πλοήγησης (GPS) και ηλεκτρονικών βοηθημάτων εκπαίδευσης όπως είναι οι διαδραστικοί πίνακες και τα εκπαιδευτικά πολυμέσα. Κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά πλοήγησης, ενώ προχωράει δυναμικά τη στρατηγική της ανάπτυξης της στο εξωτερικό. Έχει εισέλθει ήδη και δραστηριοποιείται στις αγορές της Τουρκίας και της Χιλής και σχεδιάζει να επεκταθεί σύντομα σε άλλες χώρες που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η MLS διαθέτει μία μοναδική τεχνολογία αναγνώρισης φωνής την οποία έχει εφαρμόσει και στις συσκευές πλοήγησης με την ονομασία MLS Talk & Drive. Είναι σταθερά κερδοφόρα τα τελευταία 5 έτη και έχει λάβει μία σειρά βραβείων με σημαντικότερα το Χρυσό Πανευρωπαϊκό βραβείο Τεχνολογίας (European Information Technology Grand Prize /1999) και το βραβείο Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας (2010).

Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία της ελληνικής οικονομίας, η Eurobank EFG στηρίζει ενεργά τις ελληνικές εταιρείες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, υψηλή ανταγωνιστικότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό. Προσελκύοντας κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και συνεισφέροντας τεχνογνωσία, στηρίζει ουσιαστικά τις εταιρείες που συμβάλλουν στην αναγκαία εξωστρεφή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.