Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εκδήλωση της Eurobank EFG στη Λάρισα

Ενημερωτική εκδήλωση αφιερωμένη στους πελάτες της διοργάνωσε χθες η Eurobank EFG στην πόλη της Λάρισας στο πλαίσιο της διαχρονικής πολιτικής της να ενισχύει συνεχώς την επαφή και τις σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες.

Ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή συγκυρία για την ελληνική οικονομία, η Τράπεζα παραμένει απόλυτα δεσμευμένη σε μια πολιτική που έχει ως στόχο την υποστήριξη τόσο της επιχειρηματικής κοινότητας όσο και των ιδιωτών ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της κρίσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στα στελέχη της Τράπεζας και στους πελάτες να έχουν μια άμεση επικοινωνία και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις, τις εξελίξεις στον τραπεζικό σύστημα αλλά και ειδικότερα σχετικά με τις δραστηριότητες της τράπεζας και τις εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης της Eurobank με την Alpha Bank. Μέσα από την στενή αυτή επικοινωνία επιτυγχάνεται η συνεχής βελτίωση της σχέσης της τράπεζας με τους πελάτες της και η περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που η τράπεζα τους παρέχει.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής του Δικτύου Καταστημάτων της Eurobank κ. Μιχάλης Βλασταράκης αναφέρθηκε καταχάς στην ευρύτερη συγκυρία για την ελληνική οικονομία δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που απασχολούν τον τραπεζικό κλάδο. Όπως είπε: “Σ΄ αυτές τις ακραίες συνθήκες το τραπεζικό μας σύστημα έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές και ικανότητα να διαχειρίζεται τις δυσκολίες. Ασφαλώς οι ελληνικές τράπεζες υφίστανται τις σοβαρές συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης και της περιορισμένης ρευστότητας και αυτό είναι ένα πρόβλημα που αυτομάτως μεταφέρεται στην πραγματική οικονομία. Όμως σε αυτή τη φάση της κρίσης, τα ισχυρά δομικά χαρακτηριστικά των ελληνικών τραπεζών, όπως η αποφυγή επενδύσεων σε τοξικά προϊόντα, η χαμηλή μόχλευση και επιπλέον οι πρωτοβουλίες κεφαλαιακής θωράκισης που αναλαμβάνουν, ενισχύουν τις άμυνες και την ικανότητά τους να διαχειριστούν τις προκλήσεις”. Τόνισε δε πως «δεν δικαιολογούνται φαινόμενα έντονης ανησυχίας ή και πανικού που κατά καιρούς οδηγούν πολίτες σε απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες. Αντίθετα η απόσυρση των καταθέσεων οξύνει το πρόβλημα ρευστότητας και δυσκολεύει την προσπάθεια των τραπεζών μας να στηρίζουν τους πελάτες τους και ευρύτερα την προσπάθεια της οικονομίας να αντέξει τις πιέσεις της ύφεσης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βλασταράκης στο θέμα της συγχώνευσης της Eurobank με την Alpha Bank τονίζοντας ότι: “Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στο τραπεζικό μας σύστημα αλλά και ευρύτερα απέναντι στην ελληνική οικονομία και το μέλλον της, ο τραπεζικός μας όμιλος από κοινού με την Alpha Bank προχωρούν σε μια στρατηγική κίνηση μεγάλης εμβέλειας. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δημιουργούμε έναν ισχυρό, δυναμικό ιδιωτικό τραπεζικό οργανισμό, κατάλληλα τοποθετημένο και στο εσωτερικό και σε περιφερειακό επίπεδο, που θα έχει διευρυμένες δυνατότητες πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, αυξημένη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Επίσης θα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο, όχι μόνο στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση αλλά και στην διαμόρφωση του νέου σύγχρονου αναπτυξιακού προτύπου που απαιτείται ώστε, μεσοπρόθεσμα, να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία με αιχμή την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο νέο Οργανισμό που δημιουργείται, συμμετέχει ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς επενδυτικούς φορείς, όπως είναι το Κατάρ. Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο για το εγχείρημά μας, αλλά και για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας μας”.

Ο κ. Βλασταράκης παρουσίασε επίσης το προφίλ του νέου οργανισμού τονίζοντας ότι: “Το νέο σχήμα, θα αποτελεί μια πολύ μεγάλη τράπεζα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, και την 23η της ευρωζώνης. Θα είναι μεταξύ των τριών μεγαλυτέρων τραπεζών σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Κύπρο, με συστημική παρουσία στις χώρες αυτές. Ο νέος οργανισμός θα έχει συνολικό ενεργητικό ύψους €146 δις. και πάνω από 10% μερίδιο αγοράς σε 4 χώρες (Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία). Έχει ήδη εκπονηθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο συνολικής κεφαλαιακής ενίσχυσης συνολικού ύψους €3,9 δις. Μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου και τις άλλες κινήσεις που προγραμματίζονται, τα εποπτικά (Core Tier I) κεφάλαια θα ξεπεράσουν τα €11 δισ. Οι συνέργειες του νέου σχήματος λόγω της συμπληρωματικότητας των δραστηριοτήτων των δύο τραπεζών, της εξοικονόμησης κόστους λειτουργίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της βελτίωσης του κόστους του χρήματος για την νέα Τράπεζα και λόγω ωφελειών από cross selling και τον καλύτερο συντονισμό των πελατειακών σχέσεων, υπολογίζονται σε € 650 εκ. το χρόνο, σε βάθος τριετίας που αντιστοιχεί σε παρούσα αξία €3,4 δισ.»

Κλείνοντας ο κ. Βλασταράκης είπε: “Οι διαδικασίες της συγχώνευσης προχωρούν ταχύτατα. Τα ΔΣ των δύο τραπεζών λαμβάνουν όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και στις αρχές Δεκεμβρίου η Alpha Eurobank θα ξεκινήσει τη νέα δυναμική της πορεία με γνώμονα όπως πάντα το συμφέρον των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων της και ασφαλώς με γνώμονα την συμβολή της στην μεγάλη προσπάθεια της χώρας να βγεί από την κρίση και να βρεί το δρόμο της ανάπτυξης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η Διευθύντρια Τομέα Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος της Eurobank κα Κωνσταντία Παπαποστόλου, ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων κ. Μπάμπης Φύλλος και Διευθυντές και στελέχη των καταστημάτων της Λάρισας.