Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Αμοιβαίο Κεφάλαιο New Frontiers από τον Όμιλο Eurobank EFG

Ένα νέο Aμοιβαίο Kεφάλαιο Fund of Funds που επενδύει στα Frontier Markets, δημιούργησε η Eurobank EFG Fund Management Company (Lux) S.A. και διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά μέσω του δικτύου καταστημάτων και του Private Banking της Eurobank EFG.

Πρόκειται για το (LF) Fund of Funds – New Frontiers το οποίο επενδύει σε Αμοιβαία Κεφάλαια κορυφαίων οίκων διαχείρισης περιουσίας, εξειδικευμένων στις μετοχικές αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Στα Frontier Markets εντάσσονται 140 από τις 192 χώρες σε όλο τον κόσμο, με 2,5 δις πληθυσμό και € 10,3 τρις ΑΕΠ, καλύπτοντας το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και το 1/6 της παγκόσμιας οικονομίας αντίστοιχα. Τα τελευταία 22 χρόνια έχουν καταγράψει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης ( +10%) έναντι των αναπτυγμένων χωρών, ενώ ο νεανικός τους πληθυσμός και η ραγδαία αυξανόμενη μεσαία καταναλωτική τάξη, μαζί με τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο ρυθμό των εξαγωγών τους και τα ελκυστικά επίπεδα των κεφαλαιαγορών τους, τις καθιστούν τους νέους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης αναφοράς του (LF) Fund of Funds – New Frontiers είναι ο MSCI Frontier Markets (FM) Index με ευρεία γεωγραφική και κλαδική διασπορά, στον οποίο συμμετέχουν οι μετοχές 173 εταιρειών από 26 χώρες των Frontier Markets.

Μέσω του (LF) Fund of Funds – New Frontiers παρέχεται η δυνατότητα στον επενδυτή να αποκτήσει εύκολη πρόσβαση στις δύσκολες αυτές αγορές και παράλληλα να συνδυάσει την προοπτική κερδών με την ευρεία διασπορά στον επενδυτικό κίνδυνο.