Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

B2B Στο Λιανεμπόριο

Ξεκίνησε με επιτυχία η λειτουργία της κάθετης ηλεκτρονικής αγοράς Β2Β στο χώρο του ΛιανεμπορίουΞεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, η λειτουργία σε πιλοτική φάση, της κάθετης ηλεκτρονικής αγοράς Λιανεμπορίου της Business Exchanges. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τον κλάδο των Ηλεκτρικών/Ηλεκτρονικών Ειδών με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιριών του κλάδου. Ως αγοραστές συμμετέχουν ήδη οι εταιρίες Κωτσόβολος, One Way, Ράδιο Κορασίδης και Elephant οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα. Ως προμηθευτές συμμετέχουν οι εταιρίες Fourlis Trade, Ευρωηλεκτρονική και Κορασίδης Χονδρική.
Ξεκίνησε με επιτυχία η λειτουργία της κάθετης ηλεκτρονικής αγοράς Β2Β στο χώρο του Λιανεμπορίου Ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, η λειτουργία σε πιλοτική φάση, της κάθετης ηλεκτρονικής αγοράς Λιανεμπορίου της Business Exchanges. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τον κλάδο των Ηλεκτρικών/Ηλεκτρονικών Ειδών με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιριών του κλάδου. Ως αγοραστές συμμετέχουν ήδη οι εταιρίες Κωτσόβολος, One Way, Ράδιο Κορασίδης και Elephant οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα. Ως προμηθευτές συμμετέχουν οι εταιρίες Fourlis Trade, Ευρωηλεκτρονική και Κορασίδης Χονδρική.
Όλες οι εταιρίες που συμμετέχουν, διακρίνονται για την υψηλή τεχνογνωσία, τη μακρόχρονη παρουσία τους στο χώρο και τη σημαντική πελατειακή τους βάση. Με τη συμμετοχή τους στη πλατφόρμα της Business Exchanges αξιοποιούν την τεχνολογική υποδομή της Ariba για ασφαλείς συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου σε πραγματικό χρόνο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αυτοματοποίηση των διαδικασιών, διαφανείς διαδικασίες αγορών, οικονομίες κλίμακος, ευρεία πρόσβαση σε τοπικές και διεθνείς αγορές. Σήμερα είναι ήδη διαθέσιμοι στον ηλεκτρονικό κόμβο (Marketplace) 500 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, με πρόβλεψη να φτάσουν τους 1000 έως το τέλος της πιλοτικής φάσης.Επιπλέον, στα πλαίσια της συνολικής υποστήριξης πελατών που παρέχει η Business Exchanges, έχουν ήδη εκπαιδευτεί 60 χρήστες από τις παραπάνω εταιρίες (αγοραστές, προϊστάμενοι αγορών, προμηθευτές, τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, πιστωτικού ελέγχου καθώς και υπεύθυνοι αποθηκών). Κύριος στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η εκπαίδευση των χρηστών στη λειτουργικότητα του συστήματος και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών.Η Business Exchanges προχωρά δυναμικά και ταχύτατα στη διεύρυνση του κύκλου των εταιριών που θα συμμετέχουν ως αγοραστές ή προμηθευτές και ήδη βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις και με άλλες σημαντικές εταιρίες του χώρου για την εισαγωγή τους στις διαδικασίες της ηλεκτρονικής αγοράς.
Στόχος της Business Exchanges είναι η ανάπτυξη μιας κυρίαρχης, δυναμικής και αξιόπιστης κάθετης Β2Β ηλεκτρονικής αγοράς Λιανεμπορίου που θα καλύψει σύντομα και τον χώρο των καταναλωτικών προιόντων (τρόφιμα, ποτά, είδη super-market), με υψηλή ρευστότητα και αυξημένο όγκο συναλλαγών.