Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εκδήλωση Eurobank - ΠΟΦΕΕ στα Ιωάννινα

Η Eurobank EFG σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στα Ιωάννινα εκδήλωση με θέμα τις νέες συνθήκες και δεδομένα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις βασικότερες τροποποιήσεις που επέρχονται στη Φορολογική Νομοθεσία και που αφορούν άμεσα τη λειτουργία της Μικρής Επιχείρησης καθώς και για τις στρατηγικές παραμέτρους της επιχειρηματική επιτυχίας.

Το κοινό καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων Eurobank EFG κος Κωνσταντίνος Βλάχος, ενώ στη συνέχεια η κα Κωνσταντία Παπαποστόλου, Διευθύντρια Τομέα Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος της Eurobank EFG, σε σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης που έχει εφαρμόσει η Eurobank για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση, με βάση τη στρατηγική της δέσμευση να βρίσκεται πάντοτε «υπεύθυνα δίπλα στους πελάτες της».

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο κος Αβραάμ Πανίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., ο οποίος μέσα από αναλυτικά παραδείγματα παρουσίασε λεπτομερώς όλα τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας κα ιη μικρή επιχείρηση σύμφωνα με τα προβελπόμενα στη νέα Φορολογική Νομοθεσία. Ενδεικτικά, έγινε αναφορά στις αλλαγές που ισχύουν στον τρόπο φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων, στις τροποποιήσεις που αφορούν δαπάνες, τεκμήρια, ΦΠΑ, Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και μεταβιβάσεις εταιρειών, στις μεταβολές που αφορούν στον τρόπο εξόφλησης αγορών και στα φορολογικά κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στα βασικά σημεία της περαίωσης, καθώς και στο νέο ρόλο του Λογιστή – Φοροτεχνικού για την υποστήριξη των πελατών του, με αυξημένες ευθύνες και αρμοδιότητες που πλέον θεσμοθετούνται και νομοθετικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διακεκριμένος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας, κος Δημήτρης Μπουραντάς. Στην παρουσίασή του, ανάπτυξε συγκεκριμένες ιδέες για την αντιμετώπιση της παρούσας οικονομικής κρίσης αλλά και πρακτικές για το σωστό σχεδιασμό και έλεγχο της επιχείρησης, την οργάνωση των διαδικασιών, τη διαχείριση των ανθρώπων και την δημιουργία κατάλληλου κλίματος που θα διευκολύνει την καθημερινότητα.

Η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών και οι ερωτήσεις που ετέθησαν ήταν ενδεικτικά του ενδιαφέροντος αλλά και της ανάγκης για αξιόπιστη ενημέρωση και πληροφόρηση των επαγγελματιών γύρω από τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Η εκδήλωση στα Ιωάννινα έγινε στο πλαίσιο μίας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα που η Eurobank διοργανώνει σε συνεργασία με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας και της ανάπτυξης των Ελευθέρων Επαγγελματιών και των Μικρών Επιχειρήσεων, τομέας όπου η Τράπεζα έχει την πρωτοπορία εδώ και πολλά χρόνια στην Ελληνική Αγορά.