Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Eurobank EFG διοργάνωσε Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 900 εκ. ευρώ για τον ΟΤΕ

Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 900 εκ ευρώ υπογράφηκε σήμερα για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) από κοινοπραξία 16 τραπεζών, εκ των οποίων 8 ελληνικές και 8 διεθνείς τράπεζες.

Βασικός σκοπός του δανείου το οποίο είναι διετούς διάρκειας, είναι η αναχρηματοδότηση σημαντικού τμήματος των δανείων που λήγουν το 2011 και η κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών του Ομίλου ΟΤΕ.

Η Eurobank EFG ενεργώντας ως αποκλειστικός Διοργανωτής και Συντονιστής (Mandated Global Coordinator Arranger) καθόρισε το ελάχιστο ύψος του δανείου σε 400 εκ. ευρώ, αλλά πέτυχε σε συνεργασία με τις άλλες τράπεζες σημαντική υπερκάλυψη, αντλώντας 1,075 δισ. ευρώ από τις συμμετέχουσες τράπεζες, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να αντλήσει, τελικά, σημαντικά υψηλότερο ποσό.

Συγκεκριμένα, στο δάνειο συμμετείχαν, πέραν της Eurobank EFG, οι τράπεζες:

Ως Bookrunners: ALPHA BANK, HSBC ΒΑΝΚ, TT HELLENIC POSTBANK, BARCLAYS BANK, EMPORIKI BANK OF GREECE, INTESA SANPAOLO, MORGAN STANLEY BANK INTERNATIONAL LIMITED,

Ως Mandated Lead Arrangers: NATIONAL BANK OF GREECE, BANK OF AMERICA MERRILL LYNCH, BANK OF CYPRUS, BNP PARIBAS, CITIBANK INTERNATIONAL PLC, DEUTSCHE BANK LUXEMBOURG και

Ως Lead Arrangers: ATTICA BANK, MARFIN EGNATIA BANK.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί το μεγαλύτερο Ανακυκλούμενο Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο που αντλήθηκε ποτέ για ελληνική εταιρία, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή θέση και το κύρος του ΟΤΕ στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου των ελληνικών τραπεζών υπό τις παρούσες συνθήκες, όσον αφορά στις δυνατότητες άντλησης κεφαλαίων για λογαριασμό πελατών τους.

Επιπλέον, η συναλλαγή αποτελεί θετική ένδειξη για την πορεία της ομαλοποίησης της ελληνικής οικονομίας, με την κάλυψη του δανείου κατά 57% από διεθνείς τράπεζες, ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα, ένα θετικό βήμα για την πορεία επαναπρόσβασης ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αποταμίευση.