Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Πρωτιές για τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Eurobank το 2010

Το 2010 έκλεισε με τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η Eurobank EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. να επιβραβεύουν τους επενδυτές με πρωτιές σε αποδόσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών:

  • Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών Εξωτερικού πέτυχε το Eurobank EFG (LF) Equity – TURKISH EQUITY $ (+37,87%) κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στο σύνολο των 303 αμοιβαίων κεφαλαίων υπό τη διαχείριση των Ελληνικών Εταιρειών Διαχείρισης, βάσει των στοιχείων της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το 2010.
  • Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών Εσωτερικού πέτυχε το Eurobank EFG I (LF) Equity-FLEXI STYLE GREECE προσφέρονταςσημαντική προστασία μέσω της δυναμικής του διαχείρισης, αφού πέτυχε να περιορίσει περίπου στο ήμισυ τις απώλειες -41,1% του δείκτη ASE/FTSE 20 του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, υπεραποδίδοντας κατά +22% περίπου.
  • Την πρώτη θέση στην κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού σε όρους ευρώ πέτυχε το Eurobank EFG (LF) Money Market – INCOME PLUS $ (+9,44%).
  • Επίσης, την δεύτερη και τρίτη θέση πέτυχαν αντίστοιχα στην κατηγορία τους, το Eurobank EFG I (LF) Fund of Funds – BRIC (+23,27%) στην κατηγορία των μετοχικών Fund of Funds, και το Eurobank EFG I (LF) Fund of Funds - Balanced Blend (+10,20%) στην κατηγορία των μικτών Fund of Funds.

Σύμφωνα με τον κ. 'Αρη Ξενόφο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ., «τα παραπάνω αποτελέσματα του 2010, εφάμιλλα των επιτυχιών του 2009 σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, καταδεικνύουν την προσήλωση της εταιρείας στην διαχειριστική προσπάθεια και στο τελικό καλό αποτέλεσμα, που οφείλει να την συνοδεύει. Παράλληλα υπογραμμίζουν τη δέσμευση της εταιρείας να αναζητεί και να προσφέρει στον Έλληνα επενδυτή εναλλακτικές επιλογές με προοπτική, επιλογές από το περιβάλλον τόσο των ανεπτυγμένων όσο και των αναπτυσσόμενων διεθνών αγορών».

ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ