Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

EFG Day στην Πελοπόννησο

Ένα «νέο, σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της οικονομίας», με «πρωταγωνιστή έναν ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα σύγχρονο και δυναμικό», εστιασμένο «στην εξωστρέφεια, τον εξαγωγικό προσανατολισμό και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης σε προϊόντα και υπηρεσίες, με παράλληλη αναβάθμιση της εγχώριας παραγωγής», περιέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG κ. Νικόλαος Νανόπουλος, σε εκδήλωση που παρακολούθησαν 500 και πλέον εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας, στο πλαίσιο περιοδείας κορυφαίων στελεχών της διοίκησης του Ομίλου στην περιοχή.

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος, «είναι απαραίτητο να αναδείξει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα, να ανακόψει τη φυγή επενδύσεων στο εξωτερικό και να προσελκύσει όχι μόνον διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, ή πόρους από τα ευρωπαϊκά ταμεία, αλλά και ελληνικά επιχειρηματικά κεφάλαια, κινητοποιώντας και πείθοντας τους Έλληνες μεγάλους ή και μικρούς επενδυτές για τις δυνατότητες της οικονομίας μας». Για την επίτευξη αυτού του στόχου, «η φιλοσοφία του “fast track” για τις μεγάλες νέες επενδύσεις θα πρέπει σταδιακά να διευρυνθεί για να καλύψει και τις μικρότερες εγχώριες επενδύσεις».

Τομείς στους οποίους η συγκεκριμένη περιοχή της Πελοποννήσου ήδη παρουσιάζει εξαιρετική δραστηριότητα ενώ διαθέτει και ισχυρό δυναμικό για περαιτέρω ανάπτυξη, όπως ο αγροτικός τομέας και οι τουριστικές υπηρεσίες, βρίσκονται στο κέντρο του νέου προτύπου ανάπτυξης, το οποίο η Eurobank, πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση, προσδιόρισε ως αναγκαίο προσανατολισμό για τη χώρα. Προτεραιότητες για ένα εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο, ανέφερε ο κ. Νανόπουλος, αποτελούν οι εξαγωγές, με στίγμα τη γνώση και την καινοτομία, και ο τουρισμός, και, παράλληλα, σε ένα διαφορετικό επίπεδο, η υποστήριξη των μεγάλων έργων υποδομής στις μεταφορές, την ενέργεια και τις νέες μορφές «πράσινης» ανάπτυξης. Η Eurobank «κάνει πράξη αυτές τις απόψεις», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. «Προσαρμόζουμε την πολιτική μας ώστε να υποστηρίξουμε τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου μας σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές κκ. Γιάννης Ανδριανός και Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι 'Αργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κωνσταντίνος Λογοθέτης, Ερμιονίδας κ. Δημήτριος Καμιζής και Σικυωνίων (Κιάτου) κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βύρωνα Μπαλλή καθώς και από τους Γενικούς Διευθυντές κ.κ. Μιχάλη Βλασταράκη, Γεώργιο Μαρίνο, Ευάγγελο Κάββαλο, Παναγιώτη Μαντά, και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας, επιθεώρησαν καταστήματα και μονάδες της Eurobank στην Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κορινθία. Στην ευρύτερη περιφέρεια της Πελοποννήσου ο Όμιλος Eurobank διαθέτει 18 καταστήματα, δύο εξειδικευμένες μονάδες Τραπεζικής Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων, ενώ απασχολεί περισσότερα από 160 άτομα προσωπικό. Πρόκειται για μια περιφέρεια όπου η εμφατική παρουσία του Ομίλου αποτυπώνεται σε δυναμικά μεγέθη, με συνολικές χρηματοδοτήσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων όλων των μορφών που προσεγγίζει το 1 δις ευρώ και αντίστοιχου ύψους καταθέσεις πελατών που ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια ευρώ.

Στη διάρκεια της περιοδείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα στελέχη της διοίκησης της Eurobank είχαν χωριστές συναντήσεις με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη και 'Αργους κ. Δημήτρη Καμπόσο, καθώς και με μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Βασίλειο Νανόπουλο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της κάθε περιοχής στη σημερινή συγκυρία και οι ευκαιρίες αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους, με έμφαση στις δυναμικές και εξωστρεφείς δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός, οι εξαγωγές και η επιχειρηματικότητα στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας.

 

Στις φωτογραφίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του oμίλου Eurobank EFG κ. Νίκος Νανόπουλος κατά την ομιλία του σε μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας από την Αργολίδα, την Αρκαδία και την Κορινθία.