Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εκδήλωση Eurobank - ΠΟΦΕΕ στο Αγρίνιο

Η Eurobank EFG σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στο Αγρίνιο εκδήλωση με θέμα τις σημαντικότερες αλλαγές στη φορολογία και την λειτουργία των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον Ν.3842/2010.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επαγγελματιών και επιχειρηματιών της πόλης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις βασικότερες τροποποιήσεις που επέρχονται στη Φορολογική Νομοθεσία και που αφορούν άμεσα τη λειτουργία της Μικρής Επιχείρησης. Το κοινό καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων Eurobank EFG κος Κυριάκος Κυριακόπουλος, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης που έχει εφαρμόσει η Eurobank για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση, με βάση τη στρατηγική της δέσμευση να βρίσκεται πάντοτε «υπεύθυνα δίπλα στους πελάτες της». Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η κος Παναγιώτης Ζήσογλου, Μέλος του Δ.Σ.της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. & Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Αγρινίου., ο οποίος μέσα από αναλυτικά παραδείγματα παρουσίασε λεπτομερώς όλα τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας κα ιη μικρή επιχείρηση σύμφωνα με τα προβελπόμενα στη νέα Φορολογική Νομοθεσία. Ενδεικτικά, έγινε αναφορά στις αλλαγές που ισχύουν στον τρόπο φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων, στις τροποποιήσεις που αφορούν δαπάνες, τεκμήρια, ΦΠΑ, Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και μεταβιβάσεις εταιρειών, στις μεταβολές που αφορούν στον τρόπο εξόφλησης αγορών και στα φορολογικά κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στα βασικά σημεία της περαίωσης, καθώς και στο νέο ρόλο του Λογιστή – Φοροτεχνικού για την υποστήριξη των πελατών του, με αυξημένες ευθύνες και αρμοδιότητες που πλέον θεσμοθετούνται και νομοθετικά. Η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των συμμετεχόντων και των εκπροσώπων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και οι ερωτήσεις που ετέθησαν ήταν ενδεικτικά του ενδιαφέροντος αλλά και της ανάγκης για αξιόπιστη ενημέρωση και πληροφόρηση των επαγγελματιών γύρω από τα φορολογικά θέματα. Τα θέματα που απασχολούν περισσότερο, σύμφωνα με τις ερωτήσεις που ετέθησαν αφορούν κυρίως στις νέες διατάξεις και τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι επαγγελαμτίες και οι μικρές επιχειρήσεις, ώστε να προσαρμοστεί η λειτουργία των επιχειρήσεών τους στα νέα δεδομένα της Φορολογικής Νομοθεσίας.
Η εκδήλωση του Αγρινίου έγινε στα πλαίσια μίας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα που η Eurobank διοργανώνει σε συνεργασία με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας και της ανάπτυξης των Ελευθέρων Επαγγελματιών και των Μικρών Επιχειρήσεων, τομέας όπου η Τράπεζα έχει την πρωτοπορία εδώ και πολλά χρόνια στην Ελληνική Αγορά.