Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Eurobank EFG «Επενδύει» στο Χώρο της Παιδείας

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, καθώς και αριστούχους των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 8.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, εκ μέρους της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, ο Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου, Ελευθέριος Αυγενάκης, οι Δημοτικές Σύμβουλοι Ηρακλείου, Αγγελική Σχοιναράκη και Γεωργία Μπότου – Μαθιουδάκη, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιος Μανουσάκης καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Ελευθέριος Αυγενάκης, ο οποίος συνεχάρη την Eurobank για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει για όγδοη χρονιά την κοπιαστική προσπάθεια των αριστούχων και ευχήθηκε στους αριστεύσαντες να συνεχίσουν να έχουν περισσότερες επιυχίες.
Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου προς όλους τους αριστεύσαντες και τις οικογένειές τους. Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία της συνέχειας που χαρακτηρίζει το Πρόγραμμα της Eurobank για τη βράβευση των αριστούχων, λέγοντας ότι αποτελεί την καλύτερη επένδυση της Τράπεζας.
Ο Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάκης, εκ μέρους του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχία των μαθητών, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους έβαλαν ψηλά τον πήχη και κατάφεραν να αριστεύσουν, ενώ συνεχάρη τους γονείς αλλά και την Τράπεζα που στέκονται στο πλευρό των νέων ανθρώπων.
Από την πλευρά της, η Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου, Αγγελική Σχοιναράκη, ευχήθηκε η πρωτοβουλία της Eurobank να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη γιατί δημιουργεί πρότυπα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και συνεχάρη τους γονείς για την ηθική και υλική υποστήριξη τους αλλά και τους καθηγητές που συνέβαλαν με το έργο τους στην επιτυχία των αριστεύσαντων.
Τέλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, απευθυνόμενος στα παιδιά, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την διάκρισή τους, ενώ ευχήθηκε το παράδειγμα της Eurobank να το ακολουθήσουν και άλλοι ιδιωτικοί φορείς, συμπληρώνοντας ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης θα στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες.
Χαιρετισμό απέστειλαν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Κεγκέρογλου, οι Βουλευτές Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη, Μανόλης Στρατάκης και Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Λασιθίου και Ρεθύμνου Ιωάννης Πλακιωτάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη αντίστοιχα, οι Νομάρχες Ηρακλείου και Λασιθίου Ευαγγελία Σχοιναράκη- Ηλιάκη και Γεώργιος Παπαδάκης, αντίστοιχα,  καθώς και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, συγχαίροντας την Eurobank για την πρωτοβουλία της καθώς και τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ηρακλείου στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Γεώργιο Παπαματθαιάκη, στο Νομό Λασιθίου στο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου για τον Ευάγγελο Καλιμάντζαλη – Λιανά, στο Νομό Ρεθύμνου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου για τον Γεώργιο Κοκκινάκη, καθώς και στο νομό Χανίων στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων, για τον Νικόλαο Κίντριλη.
Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank κ. Νίκος Φραγκιαδάκης τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων και  των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου έλαβαν οι εξής:
  1. Νικόλαος Αγγελίνος από το 4o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης
  2. Σοφία Ανδριαδάκη από το Γενικό Λύκειο Ανωγείων
  3. Ιωάννα Ανυφαντή από το Γενικό Λύκειο Χάρακα
  4. Συμεών Αρμουτάκης από το Γενικό Λύκειο Πόμπιας
  5. Γεωργία Βαμβουκάκη από το Γενικό Λύκειο Κρουσώνα
  6. Αλέξανδρος Βαρδάκης από το Γενικό Λύκειο Αρχανών
  7. Νικόλαος Βαρδαλάκης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Θεοδωροπούλου"
  8. Μαριάννα Βαρδουλάκη από το Γενικό Λύκειο Αγίων Δέκα
  9. Μαρίνος Βασιλικάκης από το Γενικό Λύκειο Κισάμου
  10. Ελευθέριος Βεληβασάκης από το Γενικό Λύκειο Λιμένος Χερσονήσου
  11. Νικόλαος Γαλανάκης από το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
  12. Μαρίνα Γιαμαλάκη από το Γενικό Λύκειο Γαζίου
  13. Ιωάννα Γκιαουράκη από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  14. Μύρων Δρυγιαννάκης από το 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
  15. Παύλος Ζούλης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Επισκοπής
  16. Ανθούλα Ζουμπά από το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας Κω
  17. Παρασκευή Θανασιά από το Γενικό Λύκειο Σητείας
  18. Ανάληψη Θεολογίτου από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Ρόδου
  19. Ευάγγελος Καλιμάντζαλης - Λιανάς από το Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου
  20. Εμμανουήλ- Αλέξανδρος Καλογεράκης από το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου
  21. Ζωγραφίνα Καπελώνη από το Γενικό Λύκειο Σούδας
  22. Ηλιάννα Κατσαβριά από το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  23. Στέλιος Κατσανεβάκης από το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου
  24. Νικόλαος Κίντριλης από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων
  25. Σοφία Κλεινάκη από το Γενικό Λύκειο Παλαιόχωρας
  26. Γεώργιος Κοκκινάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
  27. Χριστίνα Κορνελάκη από το Γενικό Λύκειο  Καστελίου
  28. Σταματία Κούβαρη από το Γενικό Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας
  29. Ειρήνη Κουκή από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου  Πανόρμου
  30. Κωνσταντίνος Κουνάκης από το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς Χίου
  31. Μαρία Κουτελιδάκη από το 13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  32. Γεώργιος Κουτεντάκης από το Γενικό Λύκειο Ασημίου
  33. Μαρία Κρασσά από το Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου
  34. Παναγιώτης Κτιστάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας
  35. Μαρία - Παταπία Κυπριωτάκη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αμοργού
  36. Ευαγγελία Λόλι από το Γενικό Λύκειο Μαλίων
  37. Κριστίνα Μακαρία από το Γενικό Λύκειο Βιάννου
  38. Βασίλειος Μαρής από το 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  39. Θρασύβουλος Μπεμπλιδάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων
  40. Βασιλική Μπερτσιά από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  41. Νικόλαος Μπιτζανάκης από το Γενικό Λύκειο Ν.Κυδωνίας
  42. Νικόλαος Μωραϊτάκης από το Γενικό Λύκειο Βάμου
  43. Χρυσάνθη Παπαδάκη από το Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
  44. Γεώργιος Παπαματθαιάκης από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  45. Αντώνιος Παρασύρης από το Μουσικό  Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  46. Στυλιανή Περαντωνάκη από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης
  47. Ελένη Περισυνάκη από το Γενικό Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού
  48. 'Αννα Πευκιανάκη από το Γενικό Λύκειο "Το Παγκρήτιον"
  49. Ιωάννα Πιτσιδιανάκη από το 6ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  50. Στέφανος Πολιτάκης από το Γενικό Λύκειο Μελεσών
  51. Ειρήνη Πουλιανάκη από το Γενικό Λύκειο Επισκοπής
  52. Χρυσάνθη Ρογδάκη από το Γενικό Λύκειο Μοιρών
  53. Γεώργιος Ροδαμνάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
  54. Ιωσήφ Σάκος από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου
  55. Ζαχαρίας Σαριδάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  56. Ευαγγελία Σεντάκη από το 4o Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου
  57. Μαριάννα Σιγανού από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας
  58. Χαρίκλεια Σκουλούδη από το Γενικό Λύκειο Περάματος
  59. 'Αρης Σμυρνιός - Λεδάκης από το Γενικό Λύκειο Αλικιανού
  60. Ελένη  Σπυρλιδάκη από το Γενικό Λύκειο Σπηλίου
  61. Θεοδοσία Σφουγκατάκη από το Γενικό Λύκειο Ελ.Βενιζέλου
  62. Δημήτριος Τερζάκης από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου
  63. Νικόλαος Τρυγώνης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  64. Γεώργιος Τσικαλάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων
  65. Βασίλειος Φανδρίδης από το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου
  66. Εμμανουήλ Φουρφουριανάκης από το Γενικό Λύκειο Βουκολιών
  67. Εμμανουέλα Φούσκη από το Γενικό Λύκειο Νεαπόλεως
  68. Μαρία Χατζάκη από το Γενικό Λύκειο Τζερμιάδων
  69. Βασίλειος Χατζάκης από το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού
  70. Χριστίνα Χατζηδάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων
  71. Αφροδίτη Χατζηκαντή από το Γενικό Λύκειο Κρεμαστής Ρόδου
  72. Εμμανουήλ Χατζηκωνσταντίνου από το Γενικό Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου
  73. Αικατερίνη Χατζηπέρρου από το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου
  74. Δαμιανός Χατζόπουλος από το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
  75. Εμμανουήλ Χαχλάκης από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου