Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Eurobank Trader

Το 2009 μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, η Eurobank EFG Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. διατήρησε τη δυναμική της και κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελληνική Αγορά (15%) σε μερίδιο αγοράς.
Με το πελατολόγιό της να αριθμεί 40.000 ενεργούς ιδιώτες πελάτες και 170.000 χρηματιστηριακούς κωδικούς είναι η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών, ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό δίκτυο στην Ελλάδα και παρουσία σε τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία.
Η Eurobank EFG Χρηματιστηριακή παρέχει ήδη στους πελάτες της, τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών σε μετοχές και παράγωγα σε 30 αλλοδαπά χρηματιστήρια. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη συνεχή αναβάθμιση και παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων προχώρησε στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκτέλεσης χρηματιστηριακών συναλλαγών Eurobank Trader (www.eurobanktrader.gr) διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες των πελατών της σχετκά με τη διενέργεια συναλλαγών σε μετοχές εισηγμένες τόσο στο ελληνικό όσο και σε αλλοδαπά χρηματιστήρια.
Το Eurobank Trader 2.0 είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα τελευταίας τεχνολογίας που  επιτρέπει στο χρήστη να εκτελεί από όπου κι αν βρίσκεται τις εντολές του ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου. Τον «μεταφέρει» στις σημαντικότερες χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου και ταυτόχρονα του παρέχει  τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το χαρτοφυλάκιο και τις συναλλαγές του.
«Πρόκειται για μια καινοτόμο υπηρεσία που ανοίγει νέα εποχή στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, η οποία συνδυάζει την πληροφόρηση, την πρόσβαση και την εκτέλεση συναλλαγών στο 99% της Διεθνούς Κεφαλαιοποίησης» τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG κ. Νικόλαος Καραμούζης. Με σημαντικές επενδύσεις στους ανθρώπους, τις υποδομές, τα νέα προϊόντα, ο όμιλος της Eurobank EFG αξιοποιεί  τις τεχνολογικές εφαρμογές με στόχο την πληρέστερη ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών μας, στην Ελλάδα και τις χώρες όπου έχουμε παρουσία.»
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank EFG Χρηματιστηριακή κ. Κώστας Μητρόπουλος,  ανέφερε το “Eurobank Trader παρέχει στους επενδυτές πληροφόρηση, πρόσβαση και εργαλεία με έναν ιδιαίτερα φιλικό και εξελιγμένο τρόπο. Έτσι δίνει στους πελάτες μας την δυνατότητα να πληροφορούνται και να εκτελούν εντολές σε πραγματικό χρόνο, και ταυτόχρονα να διαχειρίζονται οι ίδιοι το χαρτοφυλάκιό τους.
Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Eurobank EFG Χρηματιστηριακή κ. Θάνος Στέφος, παρουσιάζοντας, τη νέα πλατφόρμα επεσήμανε ότι με το Eurobank Trader 2.0 ο επενδυτής μπορεί να:
  • παρακολουθεί  δυναμικά μέσω της πλατφόρμας «Trader’s Eye», σε πραγματικό χρόνο τιμές ελληνικών και διεθνών μετοχών, συγκριτικά διαγράμματα, ειδοποιήσεις τιμών (alerts) κ.ά.
  • εκτελεί εντολές ηλεκτρονικά στο ελληνικό χρηματιστήριο και στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές (NYSE, NASDAQ, Euronext)
  • ενημερώνεται για το χαρτοφυλάκιό του, ενώ ταυτόχρονα έχει πρόσβαση στα ιστορικά στοιχεία των συναλλαγών του (πινακίδια, εντολές, ανάλυση χρηματικών κινήσεων κ.ά.)
  • διαμορφώνει τις «προσωπικές του οθόνες» μέσω της εφαρμογής «Trader’s Εye», οθόνες με τις απόλυτα προσωπικές επενδυτικές επιλογές και προτιμήσεις του (μετοχές, δείκτες, ETF’s, δυναμικά γραφήματα και τεχνική ανάλυση)
  • αξιοποιεί, από την πρώτη στιγμή για τη διευκόλυνσή του, τις «προτεινόμενες»  οθόνες  που του δίνουν τη δυνατότητα  να παρακολουθεί τις πιο «δημοφιλείς»  αγορές ή κλάδους (ETFs, BRICs, και κλάδους όπως ενέργεια, ναυτιλία, μέταλλα κ.ά.).
Σημειώνεται ότι, η εταιρεία παρείχε ήδη από το 2002 την υπηρεσία αυτή για συναλλαγές των πελατών της αποκλειστικά στο ελληνικό Χρηματιστήριο με τη χρήση του internet, με περισσότερους από 1.500 ενεργούς πελάτες.
Παρά τις δυσχερείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία διετία λόγω της διεθνούς κρίσης, ο όμιλος Eurobank EFG διατηρεί αμετάβλητη τη στρατηγική του για δυναμική ανάπτυξη, διεύρυνση της πελατειακής του βάσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ισχυρή περιφερειακή παρουσία. Στο πλαίσιο αυτό, η Εurobank EFG Χρηματιστηριακή με χώρα πιλότο τη Ρουμανία, θα επεκτείνει από το 2010 τη χρήση του Eurobank Trader 2.0 και στις θυγατρικές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.