Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

TO XΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ο ΣΚΑΪ και η EUROBANK με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων  από την Παρασκευή  20 Νοεμβρίου και για τρεις μέρες οργανώνουν στο Σύνταγμα «Το χωριό της Ανακύκλωσης» με σκοπό να ενημερωθεί το κοινό για τους τρόπους ανακύκλωσης.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες ανακύκλωσης θα εγκαταστήσουν περίπτερα όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τη χρησιμότητα, τα οφέλη και τους τρόπους ανακύκλωσης.
Συμμετέχουν εννέα συστήματα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης:
 1. Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε
 2. Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Aποβλήτων, Συσκευασιών, Λιπαντικών Ορυκτελαίων Κ.Ε.ΠΕ.Δ ΑΕ
 3. Συλλογικό σύστημα εναλλακτικής ανταποδοτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης συσκευασιών και αποβλήτων «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»
 4. Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε»
 5. Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων, Φωτιστικών και Λαμπτήρων «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.»
 6. Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών Α.Φ.Η.Σ. Α.Ε.
 7. Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Σ.Υ.Δ.Ε.Σ.Υ.Σ ΑΕ
 8. Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Μεταχειρισμένων Ελαστικών «ECOELASTICA Α.Ε»
 9. Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων «ΕΛ.ΤΕ.ΠΕ Α.Ε»
  Τα περίπτερα θα λειτουργούν ως εξής:

Παρασκευή  20/11    10.00 - 20.00
Σάββατο  21/11    10.00 - 18.00
Κυριακή  22/11    10.00 - 15.00

Παράλληλα θα πραγματοποιείται και τις τρεις ημέρες υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με συνεργασία της Ελληνικής Lomographic Εmbassy και της gallery Μ55.

Έξι φωτογράφοι lomo-γραφούν για τo περιβάλλον: Ηλίας Κοσίντας, Αθηνά Καζολέα, Μαρίλη Κωσταντινοπούλου, Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Φουντουλάκης, Στεφανία Μιζάρα.

Οι lomo-φωτογραφίες δίνουν μια άλλη διάσταση στην οπτική αντιμετώπιση των απορριμμάτων, από τους σκουπιδοντενεκέδες της Αθήνας, στις χωματερές και τα κέντρα ανακύκλωσης, ακολουθώντας το σλόγκαν “Reduce, Re-use, Recycle”
Ακόμη, τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την ανακύκλωση μέσα από έξυπνα δρώμενα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους:
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο χώρο του Συντάγματος η ομάδα «Φτου ξελευθερία» από τις 10.00-14.00 υλοποιώντας το πρόγραμμα «παίζουμε περιβάλλον;» Στόχος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα όπως η ανακύκλωση και η πολυτιμότητα του νερού.
Τη σκυτάλη αμέσως μετά παίρνει το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης» που παρουσιάζει από τις  14.00 έως τις 20.00 η Ψυχαγωγική Εκπαιδευτική Δράση
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου από τις 10.00 έως τις 15.00 η TRASH ART δημιουργεί ...θησαυρούς από τα σκουπίδια. Τα παιδιά μαζί με παιδαγωγούς και καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα από ανακυκλώσιμα υλικά και θα συνθέσουν την πόλη που θέλουν και ονειρεύονται να ζήσουν, μέσα από μια πρωτότυπη κατασκευή.
Την ίδια μέρα από τις 15.00 -18.00 θα γίνεται ανταλλαγή λαμπτήρων με νέους εξοικονόμησης ενέργειας. Την ενέργεια κάνει το σύστημα Φωτοκύκλωση.
Τέλος, την Κυριακή  22 του μήνα από τις 11.00-13.00 το θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» της Μαίρης Ιγγλέση παρουσιάζει το έργο «Από που παν στο Σκουπιδο...Πρασινιστάν».                                  
Θέμα της παράστασης είναι η ανακύκλωση, η προστασία του δάσους και η ισορροπία της φύσης. Στόχος τους η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την εμπέδωση του θέματος.     
Επίσης το Σάββατο 21 Νοεμβρίου όσοι επιθυμούν θα μπορούν να παραδίδουν βιβλία που δεν χρειάζονται. Τα σημεία όπου θα συγκεντρώνονται τα βιβλία από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης» είναι στο Σύνταγμα ,στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά. Κάποια από τα βιβλία θα προωθηθούν για τη δημιουργία βιβλιοθηκών. Τα σημεία που έχουν οριστεί είναι τρία:Στο Δημαρχείο Γλυφάδας ('Aλσους 15) στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από τις 8.00 το πρωί έως τις 14.00.
Στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου& Μυρσίνης) από τις 8.00 το πρωί έως τις 14.00.
Τέλος, στο Σύνταγμα από τις 10.00-18.00 στο «χωριό της Ανακύκλωσης» θα μπορούν να φέρνουν  βιβλία όσοι επιθυμούν.
Η εκδήλωση θα κλείσει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων που θα βρίσκεται στο Σύνταγμα από τις 13.30.