Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Νέος Πρόεδρος Eurobank EFG Telesis Finance

Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και Αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής αναλαμβάνει από τις 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος με ευθύνη για τον Όμιλο Eurobank EFG στους τομείς της Επενδυτικής Τραπεζικής, Χρηματιστηριακών Εργασιών και Ιδιωτικής Χρηματοδότησης.
O κ. Κ. Μητρόπουλος θα έχει αρμοδιότητα για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης εργασιών με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Ομίλου στις  παραπάνω δραστηριότητες κεφαλαιαγοράς, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών & προϊόντων σε διεθνείς θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες και την ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο κ. Κ. Μητρόπουλος, θα αναφέρεται στον κ. Νικόλαο Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Wholesale Banking του Ομίλου.
Μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις των Αρχών, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank EFG Telesis Finance, θα διαμορφωθεί ως εξής:
Εκτελεστικός Πρόεδρος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος
Αντιπρόεδρος: Kωνσταντίνος ΒουσβούνηςΜέλος: Ευανθία Ανδριανού, Γενικός ΔιευθυντήςΜέλος: Απόστολος Καζάκος, Γενικός ΔιευθυντήςΜέλος: Γεώργιος Μαυρίδης, Γενικός ΔιευθυντήςΜέλος: Φωκίων ΚαραβίαςΜέλος: Γεώργιος ΜαρίνοςΜέλος: Stuart Harley
Μέλος: Χαράλαμπος Κοκολογιάννης
Ο κ. Κ. Μητρόπουλος είναι  ιδρυτής της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ. και διατέλεσε  Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το  Νοέμβριο του 1988 μέχρι πρόσφατα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος στην Coopers & Lybrand στην Αγγλία. Εργάστηκε στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και σε χώρες της Αφρικής και της τέως Σοβιετικής Ένωσης στους τομείς των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας.
Yπήρξε υπεύθυνος για πολλές ιδιωτικοποιήσεις, πωλήσεις και εξαγορές επιχειρήσεων και εταιρικές αναδιοργανώσεις. Είναι Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Imperial College και διδακτορικό (PhD) από το London Business School. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 15 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα ενέργειας και στρατηγικής και πολλά άρθρα σε επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες. Είναι μέλος του Συμβουλίου του London Business School, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της. Επίσης, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ από το 2000 και έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της εταιρείας συστημάτων LOGIC DIS AE και της CLR ΑΧΕΠΕΥ στην Κύπρο.